Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mogyorós szelet

Mézes-mogyorós szelet
Mézes-mogyorós szelet
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Igazi karácsonyi hangulatú süti! Kicsit rá kell érni, mert pepecselős, de a végeredmény isteni.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat meghámozzuk, kimagozzuk, majd lereszeljük. A citromot megmossuk, héját lereszeljük, húsát kifilézzük. Ez egyszerűbb, mint amilyennek hangzik, könnyen kifordul a fehér bőréből. Amennyire tudjuk vágjuk apróra, de ne nyomjuk szét. Előmelegítjük a sütőt 180°C-ra.
  2. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, vaníliás cukorral, fahéjjal, mézzel és a margarinnal. Mehet bele a reszelt alma, a citrom húsa és reszelt héja. Majd pedig a sütőporral és a mogyoróval elkevert lisztet is hozzáadjuk.
  3. Könnyedén összekeverjük a hozzávalókat, és sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe öntjük. Kb. 30 percig sütjük, tűpróba. Hagyjuk kihűlni.
  4. A tetejére mikróban felolvasztjuk a csokoládét, ami jó minőségű tortabevonó, az evőkanál olajjal. A kihűlt süteményre simítjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 514
elküldve: 0
receptkönyvben: 35
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Panka80

Mióta szakács: 2014.12.22.
37 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mézes sütemény, mogyorós szelet

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

FülöpAndy
Panka80 / FülöpAndy Sat, 2016-03-12 15:14

Kedves VToncsi!
Én héjasan vettem a földimogyorót, amit mikuláskor teszünk a csomagba és konyhai aprítóba törtem durvára. Semmiképpen nem darálni kell. Így lesz olyan puhán ropogós a süti.

VToncsi
VToncsi Tue, 2016-03-08 17:20

Kedves Panka!
Valóban földimogyoró kell bele? A „tört” azt jelenti, hogy megdarálod, mint a diót szoktuk? Szerintem nem annyira pepecselős, mivel csak jól össze kell keverni. A földimogyoró pedig jóval olcsóbb, mint az erdei mogyoró. De a tört szót nem tudom értelmezni. Segíts, kérlek!
Üdv, VToncsi

563
alma 2 közepes db
citrom 1 db
citromhéj 1 citromból nyert
cukor 1 bögre
vaníliás cukor 1 csomag
méz 3 ek
tojás 3 db
fahéj 1 teáskanál
margarin 5 dkg
finomliszt 2 bögre
sütőpor 1 csomag
földimogyoró 15 dkg
csokoládé 10 dkg
napraforgó olaj 1 ek