Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros csirke 5.

Mézes-mustáros csirke 5.
Mézes-mustáros csirke 5.
90 perc / előkészület: 10 perc sütés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Váratlanul érkezett vendégeknek kínáltam, mikor a húson és a burgonyán kívül szinte semmi más nem volt otthon. Nagy sikert arattam vele.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kínálhatjuk habos burgonyapürével, párolt rizzsel, bulgurral, petrezselymes burgonyával - szinte bármilyen körettel, ami illik a szaftos húsokhoz.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemelleket kifilézzük, a filéket felnyitjuk, majd a húst alaposan megmossuk, és egy olajjal enyhén kikent tepsibe helyezzük a csontokkal együtt (szeretem vele sütni a csontot, mert sokkal zamatosabb lesz így a hús).
  2. A tejfölt a mézzel, mustárral, olajjal és a fűszerekkel alaposan elkeverjük, és ráöntjük a hússzeletekre. Villával kicsit megszurkáljuk, majd kb. fél órát hagyjuk pácolódni.
  3. A tepsit alufóliával lefedjük, s 200-220 fokos sütőben 50 percig sütjük a húst. Ezután levesszük róla a fóliát, és 250 fokon további 30 percig sütjük, hogy az időközben keletkezett szaftja kissé besűrűsödjön, és a csirkemellek szépen megpiruljanak.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 385
elküldve: 4
receptkönyvben: 176
elkészítve: 2/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Rosann

Mióta szakács: 2010.04.21.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

curry-s mézes-mustáros csirkemell

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

zsofifa
zsofifa / zsofifa Fri, 2012-01-13 00:19

Megcsináltam, és valami eszméletlenül jó az ízkombináció. Zseniális, épp ilyet kerestem, és már sok mézes-mustárosat kipróbáltam, de egyik sem adta ezt a harmonikus, tökéletes ízt. Hálás köszönet érte. :-)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-10 19:42

Én egy nappal előre beleteszem a pácba ( mustár, méz, só, szines bors, chili paprika és olaj) húst, nem csak csirkéből, hanem sertés húsból is nagyon finom!!!!!!

535
csirkemell (csontos) 4 db
tejföl 75 g
mustár 80 g
méz 3 ek
napraforgó olaj 2 ek
1 kk
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
curry por 2 tk
kakukkfű 2 tk
bazsalikom 2 tk
fekete bors 0.5 kk