Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros csirke 8. - sütőben

Mézes-mustáros csirke 8. - sütőben
Mézes-mustáros csirke 8. - sütőben
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mézes-mustáros dolgok nem tartoznak a kedvenceim közé, de ez nagyon finom lett :-) (még ha nem is illik magamat dícsérni...) Valószínűleg ez azért van, mert nem szeretem, ha túlzottan dominál a méz íze - de ha valaki úgy szereti, nyugodtan növelje a mézadagot, akár a másfél-kétszeresére is.
ui.: a nevét nem magyarázom, aki érti, érti :-) (Barthes-szelet)

hozzávalók / 4 adag

A hús sütéséhez

A páchoz

ajánlat

Mézes káposztasalátával (és "meglepő módon" zöldséges barnarizzsel) kínáltam, amivel nemcsak igen jól harmonizál az ízvilága, hanem nagyon jól összhangba lehet hozni az elkészítését is: míg a besózott káposzta levet enged, épp bepácoljuk a húst.
Könnyű, illatos fehérbor illik hozzá.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellből szép szeleteket vágunk / a csirkecombok bőrét fellazítjuk.
  2. A pác hozzávalóit simára keverjük.
  3. A húsok mindkét oldalát megkenjük a páccal, egy tálba fektetjük őket. Egy éjszakán át pácoljuk.
  4. A húsokat tepisbe vagy tűzálló tálba fektetjük (amit előzőleg kiolajozhatunk), és előmelegített sütőben, közepes hőfokon sütjük őket, először lefedve (a mellett kb. 30, a combot kb. 45 percig), majd teljes lángon fedő nélkül pirítjuk (kb. 10 perc).

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 49 310
elküldve: 12
receptkönyvben: 513
elkészítve: 14/22
Facebookon megjelent: -

szakács

szépróza

Mióta szakács: 2010.08.10.
96 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mézes-mustáros csirke, tepsiben sült csirkemell mézes-mustáros pácban

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Darvell
Darvell Sat, 2011-11-05 21:04

Szia!

Kipróbáltam a receptet és nagyon finom, ízletes és nagyon könnyű! Köszönjük! :-)

NoSalty
Nosalty / NoSalty Mon, 2011-03-14 23:03

Kedves Szépróza!
Tiéd lett 2011. március 13. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
Nosalty.hu csapata

512
csirkemell filé 80 dkg
napraforgó olaj 1 ek
napraforgó olaj 1 dl
méz 4 ek
dijoni mustár 4 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
0 ízlés szerint