Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros csirke hagymaágyon

Mézes-mustáros csirke hagymaágyon
Mézes-mustáros csirke hagymaágyon
110 perc / előkészület: 15 perc sütés: 95 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nálunk a mustáros csirke fogalom, a gyerekek gyakran kérik. Nagyon finom, és nem igényel túl sok vesződséget. Az is megeszi, aki a mustárt nem szereti, mert nem érződik ki a mustár íze.

hozzávalók / 5 adag

A húshoz

A páchoz

A kenéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk, kettévágjuk.
  2. Összekeverjük a pác alapanyagait, és jól beledörzsöljük a húsba. Pár órát hűtőben pihentetjük a húst
  3. Összekarikázzuk a hagymákat, és a zsírozott tepsiben szétoszlatjuk. Rátesszük a húsokat bőrös felükkel lefele.
  4. Ráöntjük a fehérbort.
  5. 180 fokos sütőben kb. másfél óra alatt sül meg, félidőben megfordítjuk a húsokat, hogy piruljanak. 
  6. Ha a hús megsült, megkenjük a következő keverékkel: A mézet meglangyosítjuk, 1 tk mustárt adunk hozzá, és kenőtollal a húsra kenjük. 5 percre visszatesszük a sütőbe, és rápirítjuk a mézet.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 18 184
elküldve: 18
receptkönyvben: 329
elkészítve: 30/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Évikonyhája

Mióta szakács: 2012.12.28.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mézes-mustáros csirke, csirkecombok mézes-mustáros pácban, hagymaágyon sült pácolt mézes-mustáros csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorcsu
dorcsu Thu, 2014-02-06 21:16

elmentettem! :) biztos finom lesz, az új konyhámba meg is csinálom majd, köszönöm!

andilawyer
andilawyer Wed, 2013-04-24 21:55

Kedves Évi!

Elkészítettem a recepted alapján, és nagyon jól sikerült!:-) Ezután nálunk is fogalom lesz a mustáros csirke...

Köszönöm:
Andi

417
csirkecomb 5 db
vöröshagyma 5 nagy fej
fehérbor 2 dl
mustár 3 ek
bors 1 kk
1 ek
fokhagyma 5 gerezd
citromlé 1 citromból nyert
méz 2 ek
mustár 2 ek