Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros csirke háziasan

Mézes-mustáros csirke háziasan
Mézes-mustáros csirke háziasan
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ma farkasszemet néztem a csirkecombokkal, és mint hogy szinte semmi alapanyag nem volt itthon, ezért gondolkodtam, hogy mit is csináljak belőle. Kis méz, kis mustár, és kész az ebéd. :))

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat öntsük le bőven mustárral úgy, hogy tocsogjon benne a hús, és ízlés szerint adagoljunk hozzá mézet (én kb. 4-5 evőkanálnyit szoktam), majd egy löketnyi balzsamecet adjunk hozzá, daráljunk rá borsot bőven, sózzuk meg. Tegyük félre pihenni a húst egy órára.
  2. Daraboljuk fel a nyers krumplit héjában, karikázzuk fel a hagymát. 
  3. A húst, a levével együtt öntsük egy tepsibe, öntsük rá a krumplit és a hagymát, öntsük le egy kevés olajjal, majd az egészet jól keverjük össze, sózzuk, illetve adjunk hozzá még egy kis mustárt, borsot, és szórjuk le kakukkfűvel.
  4. Tegyünk be az előmelegített sütőbe az alufóliával lefedett tepsit. (Légkeveréses: 200°C, Sima: 230°C) Hagyjuk sülni 35 percet, majd szedjük le róla a fóliát, és hagyjuk még 10-15 percet sülni, figyelve, hogy ha megpirult fordítsuk a másik oldalára a húsokat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 17 022
elküldve: 9
receptkönyvben: 187
elkészítve: 9/13
Facebookon megjelent: -

szakács

Csanna

Mióta szakács: 2012.06.14.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kakukkfüves csirkecomb, sült csirke mézes mustáros pácban, pácolt fűszeres csirkecomb

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

hermanimre88
hermanimre88 Fri, 2014-11-07 14:01

ELkészítettem és Isteni lett :) tényleg jó hozzá nagyon a balzsamecet. Köszi a receptet :)

muguete
muguete Tue, 2013-09-03 13:51

mit sem sejtve megcsináltam, megkóstoltam és elöntöttek a gyerekkori emlékek: Anyukám csinált régen vmi nagyon hasonlót, csak ha jól emlékszem bőrös malac husiból és tett a krumpli mellé felkockázott almát. na, de a LÉNYEG: nagyon finom, egyszerűen elkészíthető, nem kell felette órákat állni, mégis zseniális az ízhatás! Javaslom másoknak, hogy rakják bele a balzsamecetet, mert szépen kiemeli az ízeket! A leíráshoz még csak annyit, hogy valóban érzéssel kell mustár-méz-balzsamecet triót adagolni, de nem kell félni, aki süt-főz, érezni fogja a megfelelő arányokat adott mennyiségű húshoz!

csanna
Csanna / csanna Sat, 2013-09-07 01:45

Abszolút egyetértek. Az a jó, ha tocsog a hús a szaftban, de azt, hogy ki milyen arányban szereti a mézet és a mustárt sajnos nem tudom meghatározni. Én szeretem ha van legalább három nagy evőkanál méz benne (nem a folyós, abból 4 is), és egy harmad tubus mustár :) így nagyon édes, de én így szeretem :) mások inkább mustárosan, mint mézesen eszik. De legközelebb kipróbálom balzsamecettel, is, jó ötlet :)

747
csirke felsőcomb 8 db
mustár 5 ek
méz 5 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
burgonya 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek
balzsamecet 1 ek