Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros csirke Mariettától

Mézes-mustáros csirke Mariettától
Mézes-mustáros csirke Mariettától
42 perc / előkészület: 10 perc főzés: 25 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem, ez az egyik kedvencem. Régen gyakran csináltam ilyet előre elkészített alap hozzáadásával, aztán valamilyen oknál fogva nem találtam sehol a jól megszokott alapot, és mivel nem akartam lemondani erről a fincsi kajáról, ezért kiügyeskedtem egy saját verziót. Sokkal-sokkal finomabb lett, mint amit az alappal csináltam, ezért nem is bánom, hogy már nem lehet kapni.

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megtisztítjuk a csirkemellfiléket, majd felkockázzuk őket, és egy serpenyőben megfehérítjük.
  2. Ezután egy picit felöntjük vízzel, és lassú lángon hagyjuk puhulni a husit néhány percig (kb 5-10 perc). Aztán hozzáadjuk a mézet és egy kis sót, borsot ízlés szerint.
  3. Közben előkészítjük a tejszínes öntetet. Összekeverjük a tejszínt, tejet és a fűszereket (gyömbér, bazsalikom, oregánó, majoranna, petrezselyem). Ha ez megvan, akkor hozzáöntjük a húshoz, és 5-10 percig közepes lángon kavargatjuk.
  4. Végül hozzáadjuk a mustárt is, és így főzzük még 2-3 percig.
  • elkészítettem: 40 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 191 712
elküldve: 28
receptkönyvben: 1 131
elkészítve: 108/108
Facebookon megjelent: 1

szakács

M

Mióta szakács: 2013.11.03.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
adag: 2 főre
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes, tojásmentes
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes-gyömbéres csirke, mézes-mustáros csirke fűszeresen, mézes fűszeres csirke

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Séfek-gyöngye
Séfek-gyöngye Wed, 2014-04-30 10:42

kipróbáltam, szerintem remek recept, ami problémám volt vele, hogy egy kicsit talán túl sűrű lett a krém és a zöldfűszer darabkákat éreztem az állagán, de lehet nem tettem elég tejet hozzá és túl sok zöldfűszert használtam. összességében kiváló, finom recept :)

Anita Zselyke
Anita Zselyke Sun, 2014-03-30 15:11

Kedves Marietta!
Nekünk nagyon- nagyon ízlett , köszönöm a receptet. igaz, h csak kevesebb gyömbért tettem bele, de tökéletes volt az végeredmény! Biztos, hogy máskor is elkészítem :-)

Renesmee88
Renesmee88 Tue, 2014-03-25 15:05

Kezdő háziasszonyként, első próbálkozásra nagyon jól sikerült :) Szerintem jobb, mint amit a kész alapokból csináltam, bár én nem tettem bele gyömbért és kicsivel több mustárt raktam az ételbe.
Nagyon szépen köszönöm a receptet!!

picilusti
picilusti Tue, 2014-03-04 09:16

Én is megcsináltam tegnap, igaz 1 kg csirkemellből, de csak 1 kávéskanál szárított gyömbért tettem bele. Lehet kicsit több lett a mustár is, de nekünk bejött :) Máskor is csinálok.

Kardos Helga
Kardos Helga Sun, 2014-03-02 11:54

Kedves Marietta!
Elkészítettem a recepted alapján, de valami borzasztó lett! A kész alapból mi is sokat csináltuk, és örültem, hogy te már kikisérletezted, nem kell nekem ezzel bajlódni.( Meg nem is vagyok egy nagy szakács, az igazat megvallva. ) Nekünk nagyon nem izlett. Nem lehet, hogy sok a 2 teáskanál gyömbér bele? Nekünk nagyon szappan ízű lett.

604
csirkemell filé 50 dkg
főzőtejszín 200 g
tej 2.5 dl
méz 3 ek
mustár 1.5 ek
gyömbér 2 teáskanál
bazsalikom 2 csipet
majoranna 2 csipet
oregánó 2 csipet
petrezselyem 2 csipet
1 csipet
bors 0 ízlés szerint