Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros csirke párolt répával

Mézes-mustáros csirke párolt répával
Mézes-mustáros csirke párolt répával
80 perc / előkészület: 20 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szerintem már mindenki kipróbált valamilyen mustáros husi receptet. Én most ezt készítettem el legutóbb, és nagyon megtetszett. Mellé párolt sárgarépát álmodtam meg. Nem bántam meg.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba egyesítsük a mustárt a mézzel, fokhagymával, az olajjal és a sóval. Tegyük bele a csirkehúst, és jól takargassuk be ezzel a páccal.
  2. Egy serpenyőben pirítsuk meg a szalonnakockákat, szedjük ki egy tányérra, és tegyük félre. Ugyanebben a serpenyőben a visszamaradt zsíron süssük meg a csirkemelleket mindkét oldalukon kb. 3-3 percig.
  3. A maradék mézes-mustáros pácot öntsük fel a tejjel és a tejszínnel, majd adjuk a csirkéhez. Fedő alatt főzzük puhára. A főzés vége felé sűrítsük be ételünket a kevés vízben elkevert keményítővel. Pár perc alatt készre forraljuk.
  4. Tálaláskor szórjuk a tetejére a sült szalonnát, és díszítsük petrezselyemmel.
  5. Köretnek választhatunk tetszés szerint rizst, főtt burgonyát vagy párolt répát.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 087
elküldve: 1
receptkönyvben: 52
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Kakaóscsiga

Mióta szakács: 2016.10.08.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

csirkemell mézes-mustárosan, tejszínes csirke

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1511
napraforgó olaj 1 ek
méz 4 ek
mustár 3 ek
csirkemell (csontos) 5 db
kolozsvári szalonna 8 dkg
fokhagyma 2 gerezd
főzőtejszín 1 dl
tej 2.5 dl
kukoricakeményítő 1 csapott ek
petrezselyem 2 ek
0 ízlés szerint