Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros csirke Pferschy Dóritól

Mézes-mustáros csirke Pferschy Dóritól
Mézes-mustáros csirke Pferschy Dóritól
40 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mindig igyekszem valami finomat, különlegeset, változatosat az asztalra rakni, de egy idő után biz' elfogytak a mama receptjei, amiket még ősanyáink örökítettek tovább... No, de, bizony kellett valami új és izgalmas, amivel meg lehetett tölteni a pocakot.
Kevéske kísérletezés után végül megalakult a csoda-finom, könnyen elkészíthető nem mindennapi finomság, ami vészhelyzetben, 's vendégvárásnál is megállja a helyét. 

Mi nagyon szeretjük :)

Jó étvágyat hozzá!

hozzávalók / 3 adag

Csirke

Rizs

ajánlat

Rizzsel nagyon finom, de ízlés szerint akár tésztával is falatozható!

Szólj hozzá!

elkészítés

Csirke

  1. A csirkemellet falatokra vágjuk, majd olajon/vajon alaposan fehérre pirítjuk. Megszórjuk ételízesítővel, majd a saját levéhez még egy kis vizet is adva (kb. fél dl, lényeg, hogy ne tudjon leégni!) tovább főzzük, amíg omlós, puha nem lesz. Ezt ajánlott fedő alatt végezni.
  2. 3 evőkanál mézet 2 diónyi mustárral elkeverünk, majd hozzáöntjük a csirkefalatkákhoz. Ezzel együtt főzzük még egy kicsit. Itt már fedő nélkül lehet, kicsit sűrűbben kevergetve.
  3. Eközben beleszórjuk a lisztet egy kis tálkába, majd apránként hozzáadva a kefirt, csomómentesre keverjük. (kaukázusi kefirrel is nagyon finom, ha nincs poharas.)
  4. Szépen hozzákeverjük a mézes csodához, hagyjuk még kicsit összerottyanni, majd rizzsel tálaljuk!

Rizs

  1. 1 pohárka rizst olajon megpirítunk, majd kétszer annyi vizet adunk hozzá, illetve sót.
  2. Mikor elkezd forrni, keverünk rajta egyet, és lefedjük.
  3. 10 percig hagyjuk főni (a fedőt végig rajta hagyva), majd levesszük, 's félretesszük még 10 percre. Én be szoktam bugyolálni konyharuhával, de ezt akár ki is lehet hagyni! Ha a 10 perc pihentető letelt, tálalhatunk!
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 447
elküldve: 1
receptkönyvben: 98
elkészítve: 12/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Pferschy Dóri

Mióta szakács: 2015.10.18.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirke mézes mustáros szószban, csirkemell mézes mustáros szósszal, mézes mustáros csirkemell rizzsel

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

picurka19
Husi / picurka19 Sun, 2015-11-22 10:14

Szia Dóri!

Nagyon köszönöm a receptet, isteni finomat sikerült rittyentenem! :) Eleinte féltem a kefirtől, mert alapjában nem szeretem az ízét, de így tökéletes! :)

Üdv:
Kitti

Pferschy Dóri
Pferschy Dóri / Pferschy Dóri Wed, 2016-01-13 10:08

Szia Kitti!
Nagyon örülök, hogy ízlett!
Ez a kefir tényleg egy érdekes csavar a dologban, de szuperjó ízt varázsol a többi hozzávalóval együtt kézen fogva! :)
Egészségedre!
Üdv,
Dóri

826
csirkemell filé 75 dkg
méz 3 ek
mustár 2 teáskanál
kefir 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
ételízesítő 0 ízlés szerint
víz 0.5 dl
napraforgó olaj 0.5 dl
rizs 1 bögre
víz 5 dl
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 1 ek