Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes mustáros csirke szezámos bundában

Mézes mustáros csirke szezámos bundában
Mézes mustáros csirke szezámos bundában
30 perc / előkészület: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A munkahelyen kóstoltam először a szezámos bundában kirántott csirke csíkokat, és mikor otthon is elkészítettem, hiányzott hozzá valami mártogatós szósz. Ekkor jött a mézes mustár, ami nagyon jól passzol a csirkéhez, de akkor már gondoltam, bele is tölthetem a húsba. Ha a csirkemell kibontása nehézséget okoz, próbálkozzunk nagyobb szeleteket vágni belőle, és azt vékonyra klopfolni (majd így félbehajtani). Mivel a méz igen gyorsan odaég, vigyázni kell, hogy a panír jól zárjon, ne folyjon rögtön az olajba a töltelék.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A fél csirkemelleket a megtisztítjuk az esetlegesen rajta maradt hártyától, inaktól, majd éles késsel kibontjuk,  vízszintesen félbevágjuk, de csak annyira, hogy a mellet szétnyissuk, mint egy nyitott könyvet. Vigyázni kell, hogy ne szakadjon, lyukadjon ki a hús. Óvatosan megklopfoljuk mindkét felét, majd finoman besózzuk.
  2. A mustárt és a mézet jól elkeverjük, és alaposan megkenjük a csirkemellek egyik oldalát. Ezután a melleket félbehajtjuk.
  3. A zsemlemorzsához hozzákeverünk egy kevés szezámmagot, és a megszokott módon (liszt/tojás/morzsa) bepanírozzuk a húsokat. 
  4. Bő olajat hevítünk, sütés előtt takarékra vesszük, és a lassan sütjük aranybarnára a húsokat, hogy mindkét oldal jól átsüljön.
  5. A maradék mézes mustárt mártogatósnak tálalhatjuk, köretnek sült krumplit ajánlanék.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 9 234
elküldve: 2
receptkönyvben: 127
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Buttercup

Mióta szakács: 2012.11.23.
7 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
konyhatechnológia: rántott ételek
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rántott csirke mézes mustáros pácban, csirkemell panírbundában, szezámmagos bundában sült hús

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

cucmogyi
cucmogyi Thu, 2017-07-20 10:29

Kicsit macerás volt úgy felvágni a melleket, hogy pont jó legyen (néha nem is teljesen sikerült), de gondolom ez gyakorlás kérdése, a lényeg, hogy isteni lett a végeredmény, köszönöm a receptet! :)

1019
csirkemell filé 4 db
mustár 3 ek
méz 2 ek
szezámmag 2 ek
zsemlemorzsa 15 dkg
finomliszt 15 dkg
tojás 2 db
tej 2 ek
napraforgó olaj 2 dl