Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros csirkecomb másként

Mézes-mustáros csirkecomb másként
Mézes-mustáros csirkecomb másként
70 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem tudtam, milyen köretet csináljak a csirkecombhoz, mert nem szeretjük, ha nagyon száraz a hús és a köret is. Így jött az ötlet, hogy picit szaftos, leginkább a bácskai rizses húshoz hasonlító módon készítsem el. Féltem, milyen lesz együtt a két ízvilág, de szerintem nagyon finom :) Egy gyakorlott háziasszonynak pofonegyszerű elkészíteni, és mégis más, mint a megszokott sült csirkecomb. Jó étvágyat:)

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkecombokat megmossuk.
  2. A mézes-mustáros fűszerkeveréket elkeverjük egy kis olajjal, és beleforgatjuk a húst. Ha nincs otthon ilyen fűszerkeverék, akkor nagyon egyszerűen összekeverünk egy kis mézet mustárral, sóval, esetleg borssal. Ízlés szerint.
  3. A hagymát karikára vágjuk, kevés olajon fonnyasztjuk, hozzáadjuk a szintén karikára vágott paprikát, majd a paradicsomot. Sózzuk. Tulajdonképpen egy egyszerű lecsót készítünk. Jó puhára főzzük, de aki darabosabban szereti benne a zöldségeket, az ne főzze túl.
  4. Megmossuk a rizst, megtisztítjuk a sárgarépát, karikára vágjuk. Amikor már jó a lecsónk, beletesszük a sárgarépát és a rizst. Összeforgatjuk, majd felöntjük annyi vízzel, amennyiben majd megfő a rizs úgy, hogy nem marad rajta víz a végére. Kóstoljuk meg, elég sós-e. Nem főzzük tovább, összekeverjük és egy jénai tálba, vagy magas tepsibe öntjük.
  5. A rizs tetejére ráhelyezzük a csirkecombokat. Ne aggódjunk, hogy a vízre tesszük rá. Finoman meg fog párolódni benne, és mivel nem kavargatjuk, így az ízek is megmaradnak.
  6. Az egészet lefóliázzuk, és mehet be a sütőbe. Kb. 30 percig sütjük így, időnként megnézve elfőtte-e a levét, és a rizs megpuhult-e. Ha kész, akkor levesszük a fóliát, és magasabb fokozaton szép pirosra sütjük a tetejét. Egyszerre kész a hús és a köret is.:)
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 9 699
elküldve: 0
receptkönyvben: 88
elkészítve: 3/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Gyevocska

Mióta szakács: 2012.04.04.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mézes-mustáros csirkecomb, mézes csirkecomb mustárosan, csirkecomb mézes-mustáros lecsósan

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

907
csirkecomb 8 db
paprika 3 közepes db
paradicsom 3 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
rizs 40 dkg
méz 1 ek
mustár 2 ek
sárgarépa 2 közepes db
napraforgó olaj 2 dl
1 kávéskanál