Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros csirkemell 7. - pennével

Mézes-mustáros csirkemell 7. - pennével
Mézes-mustáros csirkemell 7. - pennével
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyre drágábbak a készen kapható mártások, és úgy gondoltam nem lehet olyan nehéz elkészíteni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük, ráhalmozzuk a csirkemell kockákat.
  2. Fehéredésig pirítjuk, majd fűszerezzük és felöntjük egy kevés vízzel. Ekkor adjuk hozzá a mézet és mustárt.
  3. Közben megfőzzük a tésztát sós, olajos vízben.
  4. Addig pároljuk, amíg a hús meg nem puhul teljesen.
  5. Ha kész, akkor összekeverjük a főtt tésztával.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 11 724
elküldve: 5
receptkönyvben: 167
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Becsei Ágnes

Mióta szakács: 2010.02.23.
100 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mézes-mustáros szósz pennével, sok fűszeres mézes-mustáros csirke pennével

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Mon, 2011-04-18 21:24

Kedves Koszider!
Köszi, hogy segítettél!:-)))
Annyira jól mutatnak és guszták ezek a tészták, a megszokottak, csak miniben, hát az áruk, khm...igen, az marha drága, de hát a normális méretű is drága, lassan már nem is tudom, milyen helyről jó tésztát venni,mert ami olcsó, azt 2 percig kell főzni, és ha tovább, akkor szétfőződ, ...ganca lesz belőle, szó szerint bedagad a fazékba,...:-((( Még a kutya se eszi meg,igaza is van,:-))
A minőséget fizetni kell..., de nem tudja az ember, hogy mikor és meddig bírja:-))
Kellemes Húsvéti Ünnepeket Kívánok ,Neked és egész Családodnak!!:-))
Szép estét!
Éva-Anyóca

Koszider
koszider / Koszider Tue, 2011-04-19 00:03

Nektek is kellemes ünnepeket, és épp annyi locsolkodót, amennyit szeretnél! (Ha nem szeretnéd, ne menjen egy se, ha várod őket, akkor meg egy hadseregnyi legyen!)
Üdvözöl: Koszider

becseiagi
Becsei Ágnes / becseiagi Tue, 2011-01-04 21:53

Kedves Éva-Anyóca! Nagyon kedvesek a soraid, én is a nagy evések után készítettem el ezt az ételt. :) De sajnos nem tudok segíteni, mert ezt éppen egy kisboltban vettem, és a csomagolását már akkor kidobtam, mikor megfőztem a tésztát. Ha megint arra járok, akkor majd megírom.... Üdv: Ági

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2011-01-04 21:43

Kedves Becsei Ágnes! Köszi a receptet!:-))Most az ilyeneket halászom, mert a karácsonyi és szilveszteri menü, túlságosan megtöltött mindennel, húst egy darabig ne,........Mondd, miért ilyen szép kicsi és guszta a te pennéd, én milyen fajtát használhatok, mert az akkora marha nagy, ha megfőzöm, hogy nincs is kedvem főzni! Ez viszont nagyon guszta!Megfőzném, gondolom, Barilla, vagy Panzani lehet??Ha tudod, akkor írd meg, köszi szépen.:-))
Szép estét! Éva-Anyóca

Koszider
koszider / Koszider Mon, 2011-04-18 16:02

Kedves Éva!
Most ütköztem bele a beírásodba, apró penne ügyben. Nincs jó hírem, a Barilla gyárt mini tésztákat, a szokásos Barilla-áron, vagyis mocsok drágán. Van mini penne, fussili, farfalle is - ezeket Szolnokon, a Corában mindig lehet kapni, meg mini pipe (pipette), ez utóbbit az Intersparban szoktam venni. Az Intersparban csak pipette van, a többit nem tartják. (Tudom, hogy jászberényi vagy, de Szolnok talán útba esik néha.) Drágák ugyan, de nagyon szépek, az eredeti tésztának kb. a fele méretűek.
Szerintem Ágnes képén nem Barilla-tészta van, mert az rigate (a mini is), ez meg mintha sima felületű lenne, de igazán nem látom a képen.
Üdvözöl: Koszider
ui. Bocs, kedves Ágnes, hogy belekotyogtam!

671
csirkemell filé 50 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
penne 0.5 kg
mustár 1 ek
méz 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
curry por 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek