Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros csirkeragu

Mézes-mustáros csirkeragu
Mézes-mustáros csirkeragu
35 perc / előkészület: 15 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, pikáns ízvilágú ez a ragu, csak ajánlani tudom.

hozzávalók / 4 adag

  • 1 kg csirkemell filé
  • 1 db vöröshagyma
  • 5 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek mustár
  • 2 ek méz
  • bors
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 ek liszt
  • 1/2 citrom leve és reszelt héja
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst csíkokra vagy apró kockákra vágjuk.
  2. A hagymát felkockázzuk, és 5 dkg vajon pároljuk meg, majd a húst keverjük hozzá. Sózzuk, borsozzuk, és a csíkokra vágott sárgarépát, fehérrépát is tegyük bele. Jól keverjük el, majd a borral és egy kevés vízzel öntsük fel.
  3. Főzzük puhára, majd a mustárt a tejszínnel és a liszttel keverjük csomómentesre, és a mézzel, citromhéjjal, citromlével ízesítsük.
  4. Lassan keverjük hozzá a raguhoz, és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.
  5. 1-2 perc alatt elkészül, és kínáljuk penne tésztával.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 730
elküldve: 4
receptkönyvben: 147
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Zsuzsamama56

Mióta szakács: 2013.01.20.
311 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mézes-mustáros ragu, pikáns csirkeragu mézes-mustárosan, mézes csirkeragu

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!