Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros karaj

Mézes-mustáros karaj
Mézes-mustáros karaj
105 perc / előkészület: 20 perc sütés: 85 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sertéskarajra kerestem receptet, de semmit nem találtam, ami megfogott volna, így hát kitaláltam egy variációt, ami nagyon finomra sikerült.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sertéskarajt vékonyan felszeleteljük, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, bekenjük mustárral, majd a szeleteket egy tepsibe fektetjük.
  2. A felső oldalát enyhén bekenjük fokhagymakrémmel, mézet csepegtetünk rá, amit szintén elkenünk, majd megszórjuk egy közepes fej felkarikázott lila hagymával.
  3. 180 fokra előmelegített sütőben sütjük alufólia alatt alul-felül sütéses légkeveréssel 50 percig, majd a fóliát levéve 200 fokon további 20 percig, hogy a hagyma és a husik teteje szépen megpiruljon.
  4. A végén még visszatoljuk a sütőbe újra betakarva alufóliával, és további negyed órát sütjük kb. 160 fokon, amitől nagyon omlós lesz a végeredmény.
  5. Magamnak párolt zöldséget, férjecskémnek sárgaborsó-főzeléket kínáltam hozzá.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 24 235
elküldve: 0
receptkönyvben: 218
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Mezdi

Mióta szakács: 2011.10.22.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

tepsis karaj

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

455
sertés rövidkaraj 1 kg
lila hagyma 1 közepes db
1 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
mustár 2 teáskanál
méz 2 teáskanál
fokhagymakrém 1 teáskanál
olívaolaj 1 ek