Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros sertéscsíkok barna bulgurral

Mézes-mustáros sertéscsíkok barna bulgurral
Mézes-mustáros sertéscsíkok barna bulgurral
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kata barátném ajánlotta a bulgurt, amit már rég szerettem volna kipróbálni. Egy bioboltban bukkantam a barna változatára. Kérdeztem barátnémat, hogy jó, jó, de hogyan készítsem el. Ő azt ajánlotta, hogy valami szaftos husi mellé csináljam meg köretnek. Így tettem, és isteni lett! A bulgur is és a husi is! Jó étvágyat!

hozzávalók / 3 adag

ajánlat

Céklával isteni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Két deciliter vizet kevés sóval felforralunk, és a bulgurra önjük. Konyharuhával és fedővel lefedve hagyjuk pihenni.
  2. A combot felcsíkozzuk, a hagymát, paprikát, paradicsomot felkockázzuk.
  3. Az olajon a hagymát, paprikát és paradicsomot megpároljuk. Hozzáadjuk a húst, és fehéredésig kevergetjük.
  4. Sózzuk, borsozzuk, borsikafűvel fűszerezzük.
  5. Csak annyi vizet öntünk hozzá, hogy a főzés során ne égjen le, nagyjából félig ellepje.
  6. Fedő alatt puhára főzzük.
  7. A mézet, joghurtot, mustárt és a lisztet összekeverjük, és hozzáöntjük a húshoz. Elkeverjük, felforraljuk. A szaft besűrűsödik.
  8. A bulgurral körítve forrón kínáljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 060
elküldve: 4
receptkönyvben: 150
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyulas

Mióta szakács: 2010.08.12.
166 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Atkins diéta
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mézes mustáros sertéscomb, pikáns sertés bulgurral, bulguros sertéshús

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

541
bulgur 10 dkg
víz 2 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsom 1 db
zöldpaprika 0.5 db
sertéscomb 50 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
borsikafű 0 ízlés szerint
joghurt 4 ek
méz 1 ek
mustár 1.5 ek
teljes kiőrlésű liszt 1 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek