Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros sertésszűz almával

Mézes-mustáros sertésszűz almával
Mézes-mustáros sertésszűz almával
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (25)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az őszeleji étel még mutatja a nyarat, de hangulatában, színeiben nem is lehetne őszibb. Tehetünk bele narancslikőrt, vagy almapálinkát, esetleg Calvadost, hogy még jobban feldobjuk, de az alábbiak szerint elkészítve is nagyon ízletes.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Víz helyett fehérborral vagy alaplével is felönthetjük, így még ízletesebb, még ősziesebb ételt kapunk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az almákat kimagozzuk és negyedeljük, a hagymákat megtisztítjuk és szintén negyedebe vágjuk, végül a fokhagymát is megtisztítjuk. A sütőt előmelegítjük.
  2. A sertést sózzuk, borsozzuk, majd forró olajban, magas lángon körbepirítjuk, majd félretesszük.
  3. Az almát, a hagymát és a fokhagymát a maradék olajon (ha nem elég, adunk még hozzá) közepes lángon 5-6 percig pároljuk, sózzuk, borsozzuk. Ekkor tehetünk bele narancslikőrt vagy egyéb alkoholt, majd hozzáadunk 3 kakukkfű ágat, és kb 1 dl vízzel felöntjük.
  4. Közben a húst alaposan bekenjük a mustár és a méz keverékével, majd megszórjuk a kakukkfűről leszedett levelekkel.
  5. A párolt almakeverék tetejére helyezzük a szűzet, majd a forró sütőbe tesszük. A hús vastagságától függően 15-20 percig sütjük. Ha kész, félretesszük pihenni, közben az almát gazdagíthatjuk még 1 evőkanál vajjal, hogy szószosabb legyen.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 100 991
elküldve: 40
receptkönyvben: 932
elkészítve: 62/62
Facebookon megjelent: -

szakács

Coook

Mióta szakács: 2014.04.07.
73 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: főétel
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes mustáros sertéssült, fűszeres hús

Hozzászólások (25)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Anni-panni
Anni-panni Sat, 2018-05-05 16:18

Elkészítettem, érdekes volt. :-)
El sem tudtam képzelni, milyen lesz az alma-hagyma-fokhagyma ízegyüttes, de nagyon jó lett. Igaz, én fél órág alufólia alatt sütöttem a húst, és még félig anélkül, hogy piruljon, így az almadarabok húsa teljesen lekvárszerű állagot kapott, amit szépen rákenegettünk a hússzeletekre. Még a lányom is megette, aki egyébként nem szereti a húst gyümölccsel.
Köszönöm a receptet!

szzh01
szzh01 Sun, 2017-02-19 22:01

Ez volt életem első egyben sütött szűzérméje, fantasztikusan sikerült, nagyon örülök, hogy ezt a receptet választottam!
A sütés nálam is több ideig tartott kb. 35-40 percig 200 fokon, de így is omlós, puha maradt a hús, nem száradt ki. Az almás-hagymás köret is nagyon finom, a süléskor a tepsibe lecsorgó szaft is isteni, érdemes összegyűjteni s azt is feltálalni.

vmzsuzsa
vmzsuzsa Mon, 2016-12-26 15:18

Nagyon finom lett. Annyit változtattam, hogy az almát csak a hús pirításához tettem hozzá, így jobban szeretjük. Ha már lúd, legyen kövér alapon almás rizst csináltam köretnek. Köszönöm a receptet. Zsuzsa.

bodrogi53
bodrogi53 Mon, 2016-01-04 14:20

Édesanyám 92-ik születésnapjára készítettem, aki eddig még hasonlót nem evett, az ilyen gyümölcsös ételeket nem becsülte. Nagyon-nagyon ízlett neki - és persze nekem is. Sajnos dijoni mutár nem volt, így sima mustárral kevertem a nagyon finom erdei mézet. A szűzet tovább kellett sütni, mint a receptben szerepel (200 fokos légkeverésnél 35 percet sütöttem és így gyönyörű rózsaszínű, hihetetlen omlós húst kaptam.
Nagyon köszönöm a receptet. Egyszerű, gyorsan elkészíthető,tényleg egy ünnepi étel

268
sertésszűz 1 kg
dijoni mustár 3 ek
méz 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 2 ek
alma 2 közepes db
vöröshagyma 2 közepes db
kakukkfű 6 szál
fokhagyma 1 gerezd