Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-mustáros sült eperszósszal

Mézes-mustáros sült eperszósszal
Mézes-mustáros sült eperszósszal
90 perc / előkészület: 30 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nem finom az eper, mert nem édes, sütibe másra nem finom (biztos vettetek már ti is olyat)), kerül a hús mellé szósznak, ami nagyon jól harmónizál, nagyon finommá teszi. Sok gyümölcsből csinálom, nemcsak eperből.

hozzávalók / 4 adag

A pácolt húshoz

Az összeállításhoz

Az eperszószhoz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Este előkészítjük a húst, pácoljuk.
  2. Egy kis lábasba olvasztjuk kicsit a mézet (csak langyosra), bele a mustárt, csilit és a többi fűszert. Aztán ebbe megforgatjuk a hússzeletet, és reggelig a hűtőben hagyjuk.
  3. Meghámozott burgonyát hasábra vágjuk.
  4. Kizsírozunk egy tepsit, és a burgonyát betesszük az aljára, amit megszórunk fokhagymával, delikáttal és tepsis burgonya keverékkel.
  5. Rárakjuk a húst, a tetejét lelocsoljuk a páclével, tetejére fóliával kb 40 percig sütjük, aztán levesszük a fóliát, locsolgatva a tetéjét, még kb 30 perc alatt pirosra sütjük.
  6. Eperszósz: 3 ek mézet edénybe feltesszük forrni, amikor habzik bele a 2 szegfűszeget, 1 késhegyni sót, és együtt világos barnára pirítjuk (figyeljünk rá, csak 1 perc), majd rádobjuk a megmosott epret, és saját levében főzzük.
  7. Amikor szétfőtt, tejszínnel behabarjuk, beleteszünk kb 4 szem édesítőt, és hűtjük, majd együtt tálaljuk, de lehet külön tálkában is, ki mennyit vesz, szeret.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x22 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 955
elküldve: 2
receptkönyvben: 41
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Csiri.

Mióta szakács: 2012.04.04.
22 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sertésoldalas eperszósszal, chilis oldalas, mézes oldalas eperszósszal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

965
sertésoldalas 1 kg
magyaros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
mustár 3 ek
chili 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
méz 4 ek
burgonya 1 kg
fokhagyma 3 gerezd
ételízesítő 0 ízlés szerint
fűszersó 0 ízlés szerint
sertészsír 1 ek
eper 20 dkg
méz 3 ek
szegfűszeg 2 db
1 késhegynyi
habtejszín 2 dl
édesítőszer 5 db