Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-narancskrémes őzgerinc

Mézes-narancskrémes őzgerinc
Mézes-narancskrémes őzgerinc
50 perc / előkészület: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story


A méz és a narancs házasításából csak finom végeredmény születhet! Ezért választottam ezt a süteményt kisfiam névnapi desszertjének a hétvégén.

hozzávalók / 5 adag

A tésztához

A töltelékhez

A mázhoz

ajánlat


Megjegyzés:
A cukor, a vaj, a lekvár és a csoki adagokat az eredeti recepthez képest (NL Konyha) mérsékeltem. A hozzávalókhoz már ezeket a csökkentett adagokat írtam, mert így is tökéletes a végeredmény és még a kalóriákkal is spórolhatunk!
Tippek:
Ha nem használunk sütőpapírt, jól lisztezzük és vajazzuk ki az őzgerincformát, hogy ne ragadjon bele a mézes tészta!
Csakis bio vagy kezeletlen narancs héja alkalmas fogyasztásra, mivel a hagyományos citrusféléket szállítás előtt általában egy viaszszerű védőréteggel és tartósítószerrel permetezik be!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Szilikonos sütőpapírral kibélelünk egy őzgerincformát és 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegítjük a sütőt.
  2. A tésztához a mézet, a vajat és a tojásokat jól kihabosítjuk.
  3. A sütőport a liszttel elkeverve hozzáadjuk a masszához és az őzgerincformába öntjük.
  4. 25-30 perc alatt megsütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Langyosan kiborítjuk egy nagy vágódeszkára, lehúzzuk róla a sütőpapírt és hagyjuk hűlni.
  5. Éles késsel óvatosan 4 vékony lapra vágjuk. (Ügyeskedjünk, nem könnyű!)
  6. A baracklekvárt a reszelt narancshéj felével megízesítjük, majd a lekvár felével megkenjük az alsó lapot.
  7. A lágy vajat a porcukorral, a maradék reszelt narancshéjjal és a narancslével kikeverjük, ez lesz a középső réteg.
  8. Erre helyezzük az újabb tésztaréteget, melyre rákenjük a maradék lekvárt. Végül az utolsó lappal lefedjük.
  9. Az étcsokit gőz fölött megolvasztjuk és leöntjük vele a süteményt.
  10. Tetejét ízlés szerint díszítjük.
  11. A kész süteményt egy éjszakát a hűtőben pihentetjük, így a tésztája nagyon finom puha lesz a lekvárnak és méznek köszönhetően.

     

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 25 511
elküldve: 8
receptkönyvben: 535
elkészítve: 9/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Mignon

Mióta szakács: 2009.04.27.
212 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

lekváros-mézes szelet, lekváros-narancsos piskóta, lekváros-narancsos fatörzs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mignon
Mignon / mignon Sun, 2011-01-16 15:32

Ennek nagyon örülök! :)
További jó sütés-főzést neked, üdv:
Mignon

gammakka
Gammakka / gammakka Sat, 2011-01-15 20:00

Ez a süti nagyon finom!!! Már a tavaly is megsütöttem, de az idén is osztatlan volt a sikere. Most már nincs Karácsony, Szilveszter nélküle!!!

722
méz 12 dkg
vaj 12 dkg
tojás 3 db
finomliszt 12 dkg
sütőpor 1 csomag
sárgabaracklekvár 20 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
vaj 6 dkg
porcukor 5 dkg
narancslé 15 ml
étcsokoládé 10 dkg