Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes párolt cékla

Mézes párolt cékla
Mézes párolt cékla
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha a céklát zöldségreszelőn lereszeljük, és mézzel, ecettel, köménnyel megpároljuk, hasonló ételt kapunk, mint a párolt káposzta, csak cékla íze lesz.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Felhasználása hasonló, mint a párolt káposztáé, sültek mellé kiváló köret.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A céklát meghámozzuk, és akkora darabokra vágjuk, hogy beférjen a darálóba, és a nagy lyukú zöldségreszelő betéttel szálasra daráljuk.
  2. A cukrot megpirítjuk (karamellizáljuk), majd hozzáadjuk az olajat, és az apró kockára vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta.
  3. Ezután rátesszük a céklát, sózzuk, ízesítjük ecettel, köménnyel és mézzel, majd fedő nélkül puhára pároljuk. Az elfőtt levet vízzel pótoljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 9 758
elküldve: 3
receptkönyvben: 62
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Ligeti Károly

Mióta szakács: 2014.03.04.
129 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

párolt cékla, mézes cékla párolva, párolt cékla mézesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

209
cékla 1 kg
napraforgó olaj 2 ek
cukor 3 púpozott ek
vöröshagyma 1 kis db
őrölt fűszerkömény 1 kávéskanál
méz 2 ek
almaecet 3 ek
0 ízlés szerint
víz 1.5 dl