Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes pecsenye

Mézes pecsenye
Mézes pecsenye
135 perc / előkészület: 15 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ünnepi asztalra való, különleges étel.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Savanyúság vagy friss saláta nem illik mellé!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vöröshagymákat félbevágjuk, vékonyan felszeleteljük. Majd egy kisebb tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük. Az egész csontozott karaj tetejét egy hegyes, éles késsel kb. 6 részben beirdaljuk. A vágásokba egy-egy csipet sót szórunk.
  2. A golden almát héjastul négy gerezdre vágjuk. Egy-egy vékonyka darabot belenyomunk a sózott vágásokba. A maradékot 1 cm széles cikkekre vágjuk, és rátesszük a sütőedényben várakozó hagymára. Az almára daraboljuk a vajat.
  3. A hús alját borsozzuk és sózzuk, majd ráhelyezzük a vajas, almás-hagymás alapra. A húst bőven megkenjük mézzel, ezután sózzuk, borsozzuk, és 4-5 csipet fahéjat hintünk rá. Ezután következik a morzsolt kakukkfű. A tepsit vagy a tűzálló tálat lefedjük, esetleg alufóliával letakarjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és lassú tűzön (gázsütő 3-as fokozat) kb. 2 óráig sütjük. Néha-néha kivesszük a sütőből, és meglocsoljuk a pecsenyelével.
  4. Amikor készre sült, deszkára tesszük a húst. A bő pecsenyeszaftból kiszedjük a puha hagymát és az almagerezdeket, melyeket egy nagyobb tálon gusztusosan elrendezünk. Erre tesszük az illatozó mézes pecsenyét. Melegen, párolt rizzsel tesszük asztalra. A pecsenyelevet külön tálkában kínáljuk mellé.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 032
elküldve: 1
receptkönyvben: 35
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
383 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fűszeres egyben sült karaj

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

570
sertés rövidkaraj 1 kg
vaj 5 dkg
vöröshagyma 2 közepes db
alma 1 nagy db
1 teáskanál
fekete bors 1 kk
méz 1 ek
fahéj 1 kk
kakukkfű 1 kk