Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes pite

Mézes pite
Mézes pite
60 perc / előkészület: 35 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Különleges, nagyon mézes pite, ami az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy tálba szitáljuk a lisztet a porcukrot és a sót, majd beleütjük a tojást és az olvasztott vajat. Simára keverjük a tésztát, majd hűtőben pihentetjük, míg a tölteléket elkészítjük.
  2. Vízgőz felett megolvasztjuk a vajat, majd belekeverjük a mézet. Hozzáadjuk a porcukrot a tojások sárgáját, a tejszínt és a vanília aromát.
  3. A tűzről levéve elkeverjük a mézes keverékbe az aprított diót és mogyorót, majd megvárjuk, míg picit lehűl.
  4. A tésztát kinyújtjuk, majd a piteformába igazítjuk, és beleöntjük a tölteléket. 180 fokos sütőben, 25-30 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 3 294
elküldve: 0
receptkönyvben: 43
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: ebéd, uzsonna
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

mogyorós pite

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1495
finomliszt 25 dkg
porcukor 8 dkg
tojás 3 db
vaj 10 dkg
1 csipet
vaj 13 dkg
virágméz 15 dkg
dió 15 dkg
földimogyoró 15 dkg
tojássárgája 5 db
habtejszín 1 dl
vaníliaaroma 1 tk