Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes puszedli aszalt barackkal

Mézes puszedli aszalt barackkal
Mézes puszedli aszalt barackkal
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddig az összes mézeskalács-próbálkozásom kudarcba fulladt, ezért döntöttem inkább a mézes puszedli mellett. 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Lehet rá cukormázat is készíteni, én nem szeretem. Az aszalt gyümölcsök közül még a szilvát és az áfonyát ajánlanám, igazán feldobja a süteményt.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A megolvasztott margarint összekeverjük a mézzel, a tojással, a porcukorral, a tejföllel és a narancssal.
  2. A liszthez hozzáadjuk a sütőport, a fűszereket és a kakaót.
  3. A nedves és száraz egyveleget összedolgozzuk, majd berakjuk a hűtőbe pihenni. (Én kb. 4 óra után vettem ki.)
  4. Ekkor belekeverjük az aszalt barackot is.
  5. Egy kisebb evőkanál segítségével pici kupacokat halmozunk egy sütőpapírral kibélelt tepsibe.
  6. Kb. 45 darab lett ebből az adagból.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 134
elküldve: 3
receptkönyvben: 36
elkészítve: 1/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Ánizsliget

Mióta szakács: 2012.11.17.
11 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: aprósütemény
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

aszalt gyümölcsös mézes puszedli, narancsos mézes, fűszeres puszedli aszalt barackkal

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

619
finomliszt 30 dkg
rétesliszt 20 dkg
tojás 2 db
margarin 12.5 dkg
méz 15 dkg
narancshéj 1 narancsból nyert
narancslé 1 narancsból nyert
porcukor 20 dkg
sütőpor 0.5 csomag
tejföl 150 ml
cukrozatlan kakaópor 0.5 ek
vaníliás cukor 1 csomag
fahéj 0.5 teáskanál
szegfűszeg 0.5 teáskanál
gyömbérpor 0.5 teáskanál
ánizs 0.5 teáskanál
aszalt sárgabarack 20 dkg