Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes puszedli Iluskától

Mézes puszedli Iluskától
Mézes puszedli Iluskától
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Drága lánykámtól kaptam süteményes újságokat, és megkívántuk épp ezt a mézes puszedlit, hát rögtön neki is láttam, sitty-sutty, és máris sültek a sütőben... és az illat, ami a konyhában szállt... isteni!! :-)))

hozzávalók / 3 adag

puszedli

krém

tetejére

ajánlat

Dobozban sokáig elálló. 12 db lett ebből a mennyiségből.

Ha több mázat szeretnénk a tetejére, akkor értelemszerűen emeljük a porcukor és a mandarin levének mennyiségét.

Szólj hozzá!

elkészítés

puszedli

  1. A mézet a puha vajjal, porcukorral habosra keverjük. Hozzáütjük a tojást, kimérjük az őrölt fahéjat és szegfűszeget. Hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport.
  2. Sima tésztává gyúrjuk. Lefóliázva a hűtőbe tesszük 15 percre.
  3. 24 db diónyi gömböt készítünk, amit kissé ellapítunk, majd sütőpapíros tepsire tesszük. Előmelegített sütőben 180 c-fokon készre sütjük 15-20 perc alatt.
  4. A krémből mindegyik puszedlire teszünk, aztán rátesszük a másik felét is, finoman összenyomjuk.
  5. A porcukros mázból pár csíkot húzunk a tetejére, ami hamar megszárad. Pár perc múlva kínálhatjuk.

krém

  1. A mézet karamellizáljuk. A vajat elkeverjük a porcukorral, kakaóporral, rumaromával, vanília kivonattal.
  2. A kihűlt és besűrűsödött mézet belekeverjük.

tetejére

  1. A porcukrot elkeverjük a friss mandarinból kinyomott pár csepp lével.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 612
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
714 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: aprósütemény
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
adag: 3 főre
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

egyéb elnevezések

puszedli mézesen, mézes kalács krémmel, krémes mézes, karácsonyi süti, mézes puszedli kakaós krémmel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1487
méz 20 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 1 ek
tojás 1 db
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
sütőpor 0.5 csomag
finomliszt 35 dkg
vaj 20 dkg
méz 3 ek
porcukor 1 ek
cukrozatlan kakaópor 1 tk
rumaroma 5 csepp
vanília kivonat 1 kávéskanál
porcukor 1 ek
mandarin 1 közepes db