Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes puszedli a konyha világától

Mézes puszedli a konyha világától
Mézes puszedli a konyha világától
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jól záródó süteményes dobozban sokáig eltartható, a már elkészültekor is puha mézes puszedli.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Felolvasztjuk a mézet a vajjal, majd langyosra visszahűtjük.
  2. Tojásokat összekeverjük a cukorral, citrommal, és a mézes keverékhez adjuk.
  3. Az átszitált liszteket összekeverjük, hozzáadjuk a mézeskalács fűszert, szódabikarbónát, majd több részletben a mézes-tojásos alaphoz keverjük. Alaposan összedolgozzuk.
  4. Zárt tálban éjszakára pihentetjük.
  5. Másnap enyhén lisztezett kézzel diónyi gombócokat formálunk a tésztából, sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgatjuk, egymástól kicsit távolabb. 170°C-ra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt megsül.

A díszítéshez

  1. Gőz fölött felverjük a tojásfehérjét cukorral, és beleforgatjuk a kihűlt puszedlikat. Sütőpapíros tepsin megszáradnak.
  2. Jól záródó dobozban eltartható az elkészültekor is puha mézes puszedli.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 815
elküldve: 0
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A konyha világa

Mióta szakács: 2015.03.17.
70 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: aprósütemény
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézes puszedli, házi puszedli, mézes sütike

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

899
tönkölybúza liszt 25 dkg
rozsliszt 25 dkg
méz 12.5 dkg
cukor 25 dkg
tojás 3 db
mézeskalács fűszerkeverék 2 ek
szódabikarbóna 1 kk
citromlé 1 fél citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 12.5 dkg
tojásfehérje 3 db
cukor 30 dkg