Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes ropogós

Mézes ropogós
Mézes ropogós
22 perc / előkészület: 15 perc sütés: 7 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Joanne Fluke: Epertorta és a gyilkosság című könyvében olvastam ezt a receptet és gondoltam kipróbálom, mert nagyon tetszett. Sikerem volt, nem is kicsi. :)

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat megolvasztjuk, elkeverjük a cukorral és a mézzel, majd hagyjuk kihűlni.
  2. Hozzáadjuk a felvert tojásokat, a szódabikarbónát, a sót, a fahéjat és a szerecsendiót, majd jól elkeverjük.
  3. Szépen hozzá adagoljuk a lisztet, és minden adag után rendesen elkeverjük.
  4.  Min. 2 órára hűtőbe tesszük (lehet egész éjszakára is).
  5. Dió nagyságú golyókat gyúrunk belőle, meghempergetjük a cukorban és 7-8 cm távolságra, sütőpapíros tepsire helyezzük (kicsit le lehet nyomkodni, hogy ne guruljanak el).
  6. 180 fokon 7-10 perc alatt megsütjük, szépen megbarnulnak és lelapulnak.
  7. 2 percig hagyjuk hűlni a tepsibe, majd tortarácsra tesszük, hogy egyenletesen le tudjon hűlni. Kb. 32 db lesz belőle.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 461
elküldve: 8
receptkönyvben: 454
elkészítve: 11/20
Facebookon megjelent: -

szakács

borsocska

Mióta szakács: 2009.09.03.
13 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

fűszeres keksz, mézes keksz, ropogós mézes-fűszeres süti

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

noviivon
noviivon Sat, 2012-11-17 19:45

Szia!
Nagyon finom a süti de nekem nem lett ropogós.
Neked ropogott?

borsocska
borsocska / borsocska Thu, 2012-12-06 16:56

Kedves noviivon, a külsején lévő cukor sütésnél megkeményedik és az roppan, míg a belseje puha:)

Balee
Balee Sat, 2012-10-20 08:54

A vaj alatt igazi vajat, vagy margarint kell érteni? Vagy jó bármelyikkel?

borsocska
borsocska / borsocska Sat, 2012-10-20 09:37

én igazi vajat szoktam használni mert szerintem finomabb lesz tőle, de megesik ,hogy nincs itthon és margarinnal készítek, szerintem döntsd el te:)

Édrien
Édrien Fri, 2012-10-19 08:51

Szia Borsocska!
Joanne Fluke könyveit annyira szeretem!
Már amikor olvasom, megmosolyognak az ismerőseim. Hiszen nem mindennapi címük van...
No de amikor finomságot sütök belőle, és elmondom, hogy egy krimiből van... El tudod képzelni a változatos reakciókat??
Az epertortásból a barackos kenyérfelfújt ízlett a lányaimnak, s egészen kellemes volt még a kakaós csoda.
Viszont az epertorta számunkra felejthető lett...
A mazsolás zabpehely csemege, a hawaii sült puding és a hegyvidéki remete szelet még sosem került sorra.
Te elkészítetted valamelyiket? És milyen lett?
Üdvözöllek: Adrien

borsocska
borsocska / borsocska Fri, 2012-10-19 12:54

Szia Édrien!
A reakciók nálam is hasonlók. mindig kérdezik,hogy ez most egy könyv vagy egy receptfüzet:D
Eddig a romantikus tallért,a diós rágcsát és ezt készítettem el:) de már olvasom tovább a könyveket és alig várom h többet is kipróbáljak:)

KisEdi
Edi / KisEdi Thu, 2012-10-18 06:44

Elmentettem, és már látom magam előtt, ahogy karácsonykor szemeznek vele a vendégek :)

521
vaj 20 dkg
cukor 10 dkg
méz 1 dl
tojás 2 db
szódabikarbóna 4 kávéskanál
1 kávéskanál
fahéj 3 kávéskanál
szerecsendió 1 tk
finomliszt 40 dkg
cukor 7 dkg