Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes sárgatúró

Mézes sárgatúró
Mézes sárgatúró
25 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi édesen szeretjük a sárgatúrót. Húsvétra készült.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukorral, fahéjjal, sóval és a vaníliás cukorral majdnem forrásig melegítjük a tejet. Majd beleöntjük a mézet és lassan, közben keverve a felvert tojásokakat is. Kisebb lángra tesszük. (Villany platnin 4-es fokozat kerámia fazékban, habverővel keverjük.)
  2. Addig főzzük és keverjük, míg az írója a tetején kifehéredik, és az egész túróvá változik. Ez kb. 15 perc.
  3. Merőkanállal szűrőbe szedjük, lecsepegtetjük 2-3 órán keresztül, majd kifordítjuk tányérra, és hűtőben tároljuk fogyasztásig.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 721
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Smaragd konyha

Mióta szakács: 2014.05.04.
149 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: szlovák
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

házi édes túró, sárga túró mézzel, húsvéti mézes túró házilag

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

475
tej 2 l
1 csipet
cukor 3 ek
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 1 kávéskanál
méz 2 ek
tojás 20 db