Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes sertésmáj

Mézes sertésmáj
Mézes sertésmáj
80 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egészen édes íze van a méztől, nekünk ízlett, de természetessen lehet kevesebb mézet is tenni bele, aki nem szeretné édesebben. Egy újságban találtam a receptet.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A májat szeletekre vágjuk, és olajon átsütjük.
  2. A vízbe beletesszük a marhaleveskockát, felforraljuk, majd amikor kissé meghűlt, belekeverjük a mézet.
  3. A májat tepsibe rakjuk, és leöntjük a mézes lével, letakarjuk alufóliával, és megsütjük.
  4. A májat kiszedjük, a levet egy lábasba öntjük, a lisztet és az étkezési keményítőt kikeverjük kevés vízzel, és besűrűsítjük a mártást.
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 416
elküldve: 0
receptkönyvben: 40
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angie-30

Mióta szakács: 2011.10.11.
355 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: szerb
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mézes máj, sertésmáj mézes szafttal, máj pikáns szószban

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Amurath
Nyulas / Amurath Sun, 2012-05-13 15:39

Igen jól néz ki és ki is fogom próbálni a jövő héten. Kecskemáj van a hűtőben, mit gondolsz, azzal is jó lesz? :) Én még csirkemájjal is el tudom képzelni. Üdv, Zsuzsa

Angela k
Angie-30 / Angela k Sun, 2012-05-13 18:41

Szia !
Sosem ettem még kecskemájat igy nem tudom,de csirkemájjal legközelebb kipróbálom köszi eszembe sem jutott
Üdv !

420
sertésmáj 70 dkg
leveskocka 1 db
víz 4 dl
méz 6 ek
finomliszt 1 evőkanál
étkezési keményítő 1 evőkanál
napraforgó olaj 2 ek