Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-sörös csirkeszárnyak Runnkarlen konyhájából

Mézes-sörös csirkeszárnyak Runnkarlen konyhájából
Mézes-sörös csirkeszárnyak Runnkarlen konyhájából
140 perc / előkészület: 20 perc sütés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már a recept olvasásától megéhezel.

hozzávalók / 4 adag

Száraz pác hozzávalók

Egyéb hozzávalók

Szólj hozzá!

elkészítés

Száraz pác hozzávalók

  1. Tegyük a csirkeszárnyakat a légmentesen zárható tasakba, és öntsük fel kb. ¼-ig olívaolajjal, majd keverjük össze a pác összetevőit, és öntsük ezt is hozzá.
  2. A tasakot óvatosan össze kell rázni, hogy mindenhol egyenletesen legyenek a fűszerek. Érdemes tasakostól egy tálba tenni, és úgy a hűtőbe, elkerülendő az esetleges folyásokat. Ajánlott kb. 6-8 órát a páclében hagyni a legjobb eredmény érdekében.

Egyéb hozzávalók

  1. Tegyük a csirkeszárnyakat egy sütőlapra, majd a füstölőbe. Füstöljük 1,5-2 órát alma vagy pekándió forgáccsal kb. 90-100 C°-on.
  2. Készítsük el újra a száraz pácot, és adjunk hozzá fél pohár sört és két evőkanál mézet. Jól keverjük össze, hagyjuk állni, ameddig a szárnyak a füstölőben vannak.
  3. A füstölés befejezése előtt fél órával kenjünk be a szárnyak egyik oldalát a mézes-sörös páccal, majd 10 perc füstölés után fordítsuk meg, és kenjük be a másik oldalát is.
  4. A füstölő nyitogatása közben sokat csökkenhet a benti hőmérséklet, ezért az elkészülési idő hosszabbodhat! (A megadott értékek Runnkarlen forró füstölőre vonatkoznak. Egyéb füstölő használata esetén ezek eltérhetnek!)
  • sütési hőfok: 100°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 581
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Runnkarlen

Mióta szakács: 2014.08.21.
2 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
konyhatechnológia: sörös receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

füstölőben sült pácolt mézes csirkeszárnyak, sörös-mézes pácolt szárnyak, pácolt csirkeszárnyak füstölőben készítve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1772
barna cukor 1 bögre
paprika 1 közepes db
fekete bors 1 ek
1 ek
chili 0 ízlés szerint
fokhagymapor 1 ek
vöröshagyma 1 kis db
cayenne bors 1 teáskanál
gyömbér 1 teáskanál
cukor 2 ek
csirkeszárny 1.5 kg
olívaolaj 5 dl
sör 3 dl
méz 2 ek