Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-szezámmagos csirke burgonyasalátával

Mézes-szezámmagos csirke burgonyasalátával
Mézes-szezámmagos csirke burgonyasalátával
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Párizsban ettem ilyet (vagy valami hasonlót) először, és egy francia ismerősöm mondta el a receptjét. Egyébként nem szeretem annyira a francia konyhát, de ez nagyon bejött!

hozzávalók / 4 adag

A csirkéhez

A burgonyasalátához

A vinaigrette öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

Mézes-szezámmagos csirke:

  • A csirkemelleket megmossuk, majd sóval-borssal ízesítjük.
  • A hús mindkét oldalát kevés vajon kb. 5 percig elősütjük.
  • A húsok mindkét oldalát szezámmaggal meghintjük, majd tepsire helyezzük őket.
  • A mustárt sóval, borssal összekeverjük, majd a húsok tetejét bekenjük vele.
  • Mézzel lelocsoljuk a csirkemelleket, majd kb. 1 dl vizet hozzáadunk.
  • Alufóliával letakarjuk a húsokat, és fél óráig sütjük, az utolsó 10 percben le lehet venni a fóliát. (Vigyázzunk, hogy ne száradjon ki a csirke, hanem jó szaftos maradjon a hús!)

Mentás burgonyasaláta:

  • A burgonyát enyhén sós vízben, héjában megfőzzük, majd ha megfőtt, lehámozzuk a héját, kb. 2 cm-es kockákra vágjuk, és lehűtjük.
  • A fürjtojásokat 10 perc alatt keményre főzzük, majd eltávolítjuk a héját, és félbevágjuk.
  • A borsót puhára pároljuk szintén kb. 10 perc alatt.
  • A pármai sonkát fél cm-es csíkokra vágjuk.
  • A szezámmagot pár csepp olajon megpirítjuk.
  • A zöldfűszereket (mentalevél, tárkony, petrezselyem) apróra vágjuk.
  • Az összes hozzávalót összekeverjük egy nagy salátástálban, hűtőbe tesszük, és elkészítjük a szószt.
  • A vignarette öntet összes hozzávalóját összekeverjük, és a mentás burgonyasalátára locsoljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 7 260
elküldve: 3
receptkönyvben: 111
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Auringonkukka

Mióta szakács: 2011.10.03.
61 recept

receptjellemzők

konyha: francia
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mézes-szezámmagos csirkemell mentás-pármai sonkás burgonyasalátával, mézes csirke krumplikörettel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

987
csirkemell filé 100 dkg
méz 5 ek
vaj 5 dkg
szezámmag 4 ek
dijoni mustár 2 teáskanál
víz 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
újkrumpli 60 dkg
pármai sonka 15 dkg
fürjtojás 10 db
zöldborsó 150 g
szezámmag 1 ek
menta 1 ek
tárkony 1 ek
petrezselyem 1 ek
napraforgó olaj 3 csepp
olívaolaj 1 dl
balzsamecet 0.5 dl
citromlé 1 fél citromból nyert
dijoni mustár 1 ek
tahini 1 teáskanál
fokhagyma 1 gerezd
1 kk
bors 1 kk