Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-szójás vörös tonhalfilé

Mézes-szójás vörös tonhalfilé
Mézes-szójás vörös tonhalfilé
14 perc / előkészület: 10 perc sütés: 4 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A tonhalat csak megbízható helyről vásároljuk, fontos hogy "sushi grade" tonhal legyen (nyersen is biztonsággal fogyasztható). A friss tonhal mindig élénk piros (nem barna). A tonhalnak nincs halszaga (semmilyen szaga nincs), maximum friss tenger illata.

hozzávalók / 4 adag

A páchoz

A sütéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pác hozzávalóit összekeverjük.
  2. Egy zacskóba rakjuk a halat, ráöntjük a páclét, és hűtőbe tesszük 30 percre. Időnként megforgathatjuk a zacskót, hogy a pác mindenhol érje a halat.
  3. Kivesszük a halat a pácból, és szárazra töröljük.
  4. Két serpenyőt jól felforrósítunk, elosztjuk az evőkanál olajat a serpenyőkben (én ehhez recés grill serpenyőt használok). Nagy lángon mindkét oldalát 2-2 percig sütjük. Semmiképp ne süssük tovább, mert kiszárad, és csak egy cipőtalp lesz belőle :))).
  5. Ahogy kész, rögtön fogyasszuk!
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 5 135
elküldve: 4
receptkönyvben: 79
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Marcsus

Mióta szakács: 2013.12.23.
69 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: távol-keleti
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

Mézes-szójás pácolt vörös tonhalfilé, pácolt hal sütve, grillezett pácolt tonhalfilé

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

305
szójaszósz 60 ml
méz 2 ek
szezámolaj 1 ek
gyömbér 1 ek
bors 1 kk
napraforgó olaj 1 ek
tonhal 600 g