Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes-tejszínes-csokoládés szelet

Mézes-tejszínes-csokoládés szelet
Mézes-tejszínes-csokoládés szelet
37 perc / előkészület: 25 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (32)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Gyakran találkozhatunk egyes internetes oldalakon, blogokon vagy ismerősöktől, családtagoktól, munkatársaktól begyűjtött süteményreceptek között olyanokkal, amelyek valamely üzletben megtalálható édesség otthoni elkészítésének lehetőségét tárja elénk. Gondolok itt pl. a Raffaleló szeletre, a Kinder paradiso szeletre, a Kinder bueno szeletre stb. És igen, ez a sütemény is egy bolti édesség - a Kinder szelet - otthoni reinkarnációja. Aki még nem próbálta, csak javasolni tudom, hogy tegye meg, mert nagyon finom és az elkészítése sem túl bonyolult:). Nálunk még apukám tetszését is elnyerte, pedig ő minden csokoládés tetejű süteményről úgy gondolja, hogy keserű és távol tartja magát tőlük:). Először ezzel a süteménnyel is így volt, de az utolsó szeletek egyikét mégis megkóstólta, és bizony nagyon ízlett neki. (Persze aztán kaptuk a dorgálást, hogy miért mondtuk neki, hogy keserű;)
A Kinder szelet receptjével több helyen is találkoztam, de kedvet a kipróbálásához  innét kaptam. Végül úgy gondoltam, tartok egy keresztelőt is, és a sütemény a "Mézes-tejszínes-csokoládés szelet" nevet kapta nálam:). A következőképpen készítettem.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

A mázhoz

ajánlat

Tipp:
Könnyen szeletelhetjük a hideg süteményt, ha vékony pengéjű kést használunk, amelynek élét lángon kissé megmelegítjük.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a sütőporral elkeverjük.
  2. A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd hozzáadjuk a mézet, a sütőporos lisztet, a kakaóport és jól elkeverjük. Két nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és elosztjuk egyenletesen bennük a tésztát.
  3. Előmelegített sütőben egyszerre megsütjük a két lapot kb. 10-12 perc alatt. (Légkeverés nélkül 190-200 fokon egyenként süssük a lapokat.)
  4. A tésztalapokról még forrón lehúzzuk a sütőpapírt. A lapokat hagyjuk hűlni.
  5. A krémhez 5 dl tejszínt habbá verünk, hozzáadjuk a mézet, majd a maradék 1 dl tejszínt meglangyosítunk és belekeverjük a zselatint. A zselatinos tejszínt a mézes tejszínbe egyenletesen belekeverjük.
  6. A krémet rákenjük az egyik kihűlt lapra, a másik lappal befedjük és bevonjuk csokoládé mázzal. A mázhoz a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk, de közben hozzáadjuk az olajat, szép simára keverjük és rákenjük a felső tésztalapra.
  7. A süteményt hűtőbe tesszük egy éjszakára és másnap szeleteljük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 54 539
elküldve: 21
receptkönyvben: 1 176
elkészítve: 16/31
Facebookon megjelent: -

szakács

Tündér

Mióta szakács: 2010.03.19.
257 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
mikor: tízórai, ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Kinder-pingui szelet, Kinder szelet

Hozzászólások (32)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gpmaria
gpmaria Sat, 2016-08-06 21:13

Kakaós- olajos piskótát sűtöttem 3.rétegnek 4 tojásból ,igy tudtam szépen kitálalni.

gpmaria
gpmaria Sat, 2016-08-06 21:00

A tészta felejtős,már harmadszorra is ragad a papírra, és laposka.
A töltelék jó.

killercsaj
killercsaj Sat, 2012-12-29 00:57

Nekem ez abszolút kudarc lett, a tészta úgy odaragadt a sütőpapírhoz, hogy se forrón, se hidegen nem lehetett lehúzni, nem kellett volna bele margarin vagy olaj? A zselatinos tejszín pedig darabos lett, a méz sem érződött rajta. Az egészet dobhattam ki... Végül sütöttem egy csokis piskótát, kettévágtam és megtöltöttem felvert tejszínnel (ami a hűtőben alapból megkeményedik) és bevontam csokival.

Szóval szerintem ez túlságosan macerás és nem pontos recept, nagyon mérges voltam, mert a kisfiam születésnapjára készült, és így hajnali 4-re lettem kész vele. Persze lehet, hogy én voltam a béna, de eddig minden recept tökéletesen sikerült...

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Wed, 2013-01-02 19:46

Killercsaj! A recept pontos. A linkből is láthatod, hogy többen sikerrel megsütötték. Belátom egyszerűbb a receptet hibáztatni, mint beismerni, hogy valamit elrontottunk, vagy nem tartottunk be. Továbbra se tartom egy túl macerás süteménynek. A képen az első sütés eredménye van, azóta már jó néhányszor megsütöttem...Egyébként 2-3 kanál méztől ne is számíts intenzív mézes ízre, ez csak picit édesíti a tejszínt...A sütőpapírt mindig rögtön, a forró tésztáról húzzuk le....ha vársz vele, ne is számíts arra, hogy le tudod húzni. Ha kevés meleg tejszínben kevered el a 10 g-os - és nem a 25 g-os - zselatint, nem lehet csomós, szép simára lehet keverni.

shade13
Shade13 / shade13 Fri, 2012-11-30 15:17

Zselatin helyett mivel helyettesithetnem? Jo a kukoricakemenyito, vagy pektinnel? Esetleg buzadara?:o vagy ha szimplan kihagyom a zselatint, osszeall valamennyire?!:)

melike0106
melike0106 Tue, 2011-12-20 10:35

körülbelül mekkora tepsiben sütötted a lapokat?nekem csak elektromos sütőm van azért kérdezem...

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Tue, 2011-12-20 11:02

Melike! Nekem is elektromos sütőm van, az ahhoz kapott 2 nagy tepsiben sütöttem a tésztát. Most pontosan nem tudom megadni a méretét, de kb. 38x40 cm nagyságú lehet...

korall1
Korall / korall1 Sat, 2011-12-10 16:10

Nagyon jól nézki ez a süti!Annyit szeretnék kérdezni,hogy a tejszínes krém elég kemény lesz, könnyen szeletelhető?

Bihary Livia
Bihary Livia Sun, 2011-05-15 18:49

Én nem csak nézegettem tegnap el is készült nagyon finom! Köszi a receptet!Igaz én a lapokat gyorsan egymás után sütöttem ki de így is jó lett!Főleg a tejszínes krém a belsejében.

Marcsi75
Marcsi / Marcsi75 Wed, 2011-02-02 14:15

Tényleg ígéretes a recept. 6 dl tejszín + méz és zselatin. ez biztos finom. És külön tetszik, hogy saját nevet adtál neki.

Ízes kalandok
Tündér / Ízes kalandok Wed, 2010-09-15 19:48

Köszi Marika! Szerintem ha külön sütöd a tésztát másmilyen lesz, máshogy viselkedik. (Így két adagban sütve sem egy bonyolult folyamat;)

malomkert
malomkert Wed, 2010-09-15 17:04

Nagyon szupin néz ki hát ezt ki kell próbálni.Köszönet a receptért.Látom sokan örülünk neki.Mindenkinek jó sütögetés és szép estét kívánok.Éva

hamori01
hamori01 Wed, 2010-09-15 11:04

Szia, irtó guszta valóban. Nem lehet leegyszerűsítani, hogy egyben megsütjük a tésztát és félbe vágjuk.
Üdv. Marika

724
tojás 8 db
cukor 7 ek
méz 1 ek
finomliszt 8 evőkanál
sütőpor 1 tk
cukrozatlan kakaópor 2.5 ek
habtejszín 6 dl
méz 3 ek
zselatin 10 g
étcsokoládé 15 dkg
napraforgó olaj 1.5 ek