Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes tészta diókrémmel töltve

Mézes tészta diókrémmel töltve
Mézes tészta diókrémmel töltve
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagymamám receptje, minden Karácsonykor megsütötte nekünk. Most én sütöm, nemcsak Karácsonykor!:)

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta alapanyagait jól összegyúrjuk (lehet tenni még hozzá egy kis tejfölt, hogy könnyebben lehessen összegyúrni), és letakarva 1 éjjelen keresztül szobahőmérsékleten pihentetjük.
  2. Másnap reggel 2 cipóba osztjuk, lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd vajazott tepsi hátán kisütjük. Még melegen hosszában 2-be vágjuk a lapokat.
  3. Amíg hűlnek a lapok, elkészítjük a krémet: a hozzávalókat jól eldörzsöljük. A krémet három egyenlő részre osztjuk, és megtöltjük vele a lapokat (lap-krém-lap-krém-lap-krém-lap).
  4. Letakarjuk, és 2 nap után nagyon finom, puha lesz. 
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 35x30 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 6 147
elküldve: 4
receptkönyvben: 74
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Nomika

Mióta szakács: 2012.12.02.
6 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
mikor: mindig
konyhatitkok: nagyi receptjei
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

diókrémes mézes, mézes lapos, mézes sütemény diós krémmel töltve

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

465
finomliszt 30 dkg
porcukor 5 dkg
méz 10 dkg
tojás 2 db
szódabikarbóna 1 kk
citromlé 0.5 kk
dió 15 dkg
cukor 15 dkg
tejföl 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag