Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézes torta

Mézes torta
Mézes torta
45 perc / előkészület: 15 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon régi recept, valószínű sokan ismerik, csak már elfelejtették. Mézes nélkül nincs karácsony nálunk. Ezt az egész család szereti.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A krémhez

ajánlat

Mivel nagyon ragadós tészta, elég nehéz bánni vele. Én úgy oldottam meg, hogy öt darab sütőpapírt kivágtam, akkorát, amekkorára nyújtani akartam a tésztát. Sütőpapírral együtt a tepsibe raktam, és úgy sütöttem meg. A papírt lisztezni kell, mert odaragad.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszthez hozzákeverjük a szódabikarbónát, és aztán az összes többi hozzávalót.
  2. Két napig a konyhában letakarva állni hagyjuk.
  3. 5 részre osztjuk, tepsi nagyságúra nyújtjuk, nyújtás közben lisztezzük, mert leragad a tészta!
  4. Pár perc alatt aranybarnára sütjük.
  5. A tejfölt fölverjük a habfixálóval. Hozzákeverjük a vaníliás cukrot, porcukrot, darált diót és a citrom levét.
  6. A lapokat megtöltjük.
  7. Egy napot állni hagyjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 12 746
elküldve: 1
receptkönyvben: 151
elkészítve: 1/5
Facebookon megjelent: -

szakács

ladybird

Mióta szakács: 2011.02.13.
43 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

mézes-tejfölös süti, mézes süti krémmel töltve

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2012-01-03 14:28

Köszönet érte!

berczuska
berczuska Tue, 2012-01-03 10:49

Szia!
Én azt kérdezem, hogy biztos tejfölt kell tenni a krémbe?
Köszi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2012-01-03 14:27

Igen berczuska,már több mint harminc éve. Tudom,hogy meglepő,de a tejfölt a lapok beszívják és valami csuda finom lesz.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2012-01-02 21:59

Damili! Ezt még nem hallottam,biztos nagyon finom. Sajnos nálunk csak ebben a formában szeretik,ezért nem tudok rajta változtatni.

Damilli
Damilli / Damilli Mon, 2012-01-02 21:43

Szia,
nálunk is népszerű az ilyen torta, csak a dió mellé mi még előzetesen áztatott, darabokra vágott aszalt szilvát is tesszük.

749
finomliszt 50 dkg
szódabikarbóna 2 kk
porcukor 25 dkg
méz 25 dkg
tojás 3 db
tejföl 8 dl
habfixáló 4 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
porcukor 5 dkg
citromlé 1 citromból nyert
dió 5 dkg