Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézesfalás muffin

Mézesfalás muffin
Mézesfalás muffin
52 perc / előkészület: 40 perc sütés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Harry Potterben a roxmortsi Mézesfalás boltban lehet kapni egy epermousse-szal és clotted creammel töltött csokigolyót. A kislánnyal (Avával), akinek az au pairje vagyok - és aki szintén nagy rajongója a sorozatnak - megihletődtünk, és úgy döntöttük, megcsináljuk a mugli verzióját. Így megszületett egy epermousse-szal töltött csokis muffin clotted creammel a tetején. A clotted cream az angolok híres, nagyon sűrű tejszín-félesége, amit mi is megvehetünk egy angol termékeket árusító boltban. (Ez esetben 400 g-ot használjunk fel a tetejéhez.) Ha nem találunk, akkor helyettesíthetjük krémsajttal a tetején lévő díszítést. 

hozzávalók / 5 adag

A muffinhoz

A töltelékhez

A muffin tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

A muffinhoz

  1. Keverjük össze a száraz összetevőket, így tehát a lisztet, a sütőport, a sót, a cukrot és a kakaóport.
  2. Egy külön tálban vegyítsük össze a tojást, a tejet és az olvasztott vajat, majd öntsük a száraz hozzávalókhoz, és keverjük egyneművé.
  3. Rakjuk a muffinsütőbe, és 180 °C-on nagyjából 10 perc alatt (vagy tűpróbáig) süssük készre. Tegyük félre hűlni.

A töltelékhez

  1. Amíg a muffinok hűlnek, készítsük el az epermousse-t.
  2. A megmosott és kicsumázott epreket szeleteljük fel kis darabokra, majd pürésítsük.
  3. Az eperpüréhez adjuk hozzá a tejszínt és a cukrot, majd jól keverjük össze.
  4. Közben verjünk két tojásfehérjéből kemény habot, és ha kész, óvatosan forgassuk bele az epres keverékbe.
  5. Ha kihűltek a muffinok, egy kiskanállal vájjuk ki a tetejüket közében, illetve kapargassuk ki a belsejét, majd töltsük meg az epermousse-szal. (A maradék tésztát meg lehet enni, vagy összekeverni az esetlegesen megmaradt eperhabbal - voilá: epres pohárkrém!)

A muffin tetejére

  1. Keverjük össze a clotted cream-et (vagy a krémsajtot) leginkább ízlés szerinti cukorral, majd habnyomóval díszítsük ki a muffinokat.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 585
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Bubi

Mióta szakács: 2017.06.10.
2 recept

receptjellemzők

konyha: angol
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kategória: muffin
receptverseny: Nagy húsvéti receptverseny
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperkrémes cupcake

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1085
finomliszt 28 dkg
sütőpor 1 teáskanál
1 csipet
cukor 15 dkg
cukrozatlan kakaópor 71 g
tojás 1 db
tej 2.4 dl
vaj 85 g
eper 20 dkg
dupla tejszín 300 ml
cukor 100 g
tojásfehérje 2 db
krémsajt 280 g
porcukor 3 púpozott ek