Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács

Mézeskalács
Mézeskalács
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs karácsony mézeskalács nélkül.

hozzávalók / 10 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meleg mézben (gőz fölött melegítjük) feloldjuk a vajat, majd sorban a cukrot, 1 egész tojást és két sárgáját, valamint a szódabikarbónát, ízlés szerint fahéjat, végül a lisztet. Tésztává gyúrjuk.
  2. Kinyújtjuk, szaggatás előtt bekenjük a tetejét tojásfehérjével, és a közepére diót teszünk. Végül kisütjük a kiszaggatott formákat. Ízlésesen díszítjük.
  • sütési hőfok: 190°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 1 028
elküldve: 0
receptkönyvben: 84
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Tesco

Mióta szakács: 2018.12.20.
10 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

karácsonyi mézes

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

390
tojás 3 db
finomliszt 50 dkg
cukor 10 dkg
vaj 10 dkg
fahéj 0 ízlés szerint
szódabikarbóna 1 kk
méz 25 dkg