Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács and.nikol13 konyhájából

Mézeskalács and.nikol13 konyhájából
Mézeskalács and.nikol13 konyhájából
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Többször elkészítettem már a mézeskalácsokat ezzel a recepttel.

Már sütés után is fogyasztható, azonnal puha mézeskalács.

Vigyázzunk, hogy a sütésnél ne szárítsuk ki!!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához a mézet és a margarint felolvasztjuk (akár mikrohullámúban is lehet).
  2. A lisztet a porcukorral, a sütőporral és a két csomag (28 g) mézeskalács fűszerkeverékkel elkeverjük.
  3. A lisztes keverékhez hozzáadjuk az egész tojást és a margarinos-mézes keveréket, majd alaposan összedolgozzuk.
  4. Fóliával becsomagoljuk, és legalább 1-2 órát hűtőben pihenni hagyjuk.
  5. Ha kellően megdermedt a tészta, akkor enyhén lisztezett nyújtódeszkán kb. 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk. Tetszőleges formákkal kiszurkáljuk. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.
  6. 175 fokra előmelegített sütőben (ha van, akkor légkeveréses) 10/15 percig sütjük.
  7. Ha kihűltek a mézeskalácsok, díszíthetjük őket, de önmagában is nagyon szép és finom! :)
  • sütési hőfok: 175°C
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 578
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

and.nikol13

Mióta szakács: 2017.12.06.
23 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, reggeli, uzsonna
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

Isteni mézeskalács :)

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Narcysz
Narcysz / Narcysz Fri, 2017-12-29 17:48

Elkészítettem a receptet teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből, a porcukor pedig nyírfacukor volt, és így is nagyon finom, jól kezelhető lett.

and.nikol13
and.nikol13 / and.nikol13 Mon, 2017-12-11 19:00

Tisztelt Katica!
Még a délután észrevettem és javítottam a recept leírásban. 28g !
Ez 2 csomag fűszer keveréknek felel meg!

667
finomliszt 1 kg
porcukor 25 dkg
sütőpor 1 csomag
mézeskalács fűszerkeverék 28 g
tojás 1 db
méz 50 dkg
margarin 25 dkg