Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács egyszerűen

Mézeskalács egyszerűen
Mézeskalács egyszerűen
20 perc / előkészület: 15 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A karácsonyi készülődés hagyományos része nálunk az unokákkal közös mézeskalácssütés.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A díszítéshez

ajánlat

A tésztába lehet többféle fűszert is tenni: pl. kardamom, gyömbér.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alapanyagokat összedolgozzuk, a tésztát egy napra hűtőbe tesszük (tovább is eláll).
  2. A tésztát (kisebb adagokat) lisztezett lapon kb. 4 mm vastagra nyújtjuk, és különböző formákat szaggatunk belőle.
  3. Nagyon sok sütemény lesz ennyi tésztából, akár le is lehet fagyasztani.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőbe téve, 5-7 perc alatt megsütjük.
  5. A díszítéshez a tojásfehérjét a porcukorral és néhány csepp citromlével habbá verjük. Mi nejlonzacskóba tesszük, pici lyukat szúrunk rá, és úgy díszítjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 27 711
elküldve: 33
receptkönyvben: 285
elkészítve: 9/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Veres Mari

Mióta szakács: 2012.11.08.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
konyhatitkok: nagyi receptjei
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

mézes keksz, karácsonyi mézeskalács

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dallam'75
dallam'75 Sun, 2014-11-09 10:17

Szia! Lehet hülyeséget kérdezek, de a tojásfehérje rányomása után nem kell visszarakni a sütöbe rászárítani? Nem folyik, így le, nem lesz ragadós a teteje?

BotiEmma
BotiEmma Fri, 2012-12-21 22:03

Kedves Mari!Szuper ez a recept,életemben először sikerült finom mézeskalácsot sütnöm,ami ehető is,és nem lehet elrontani!:)Nagyon köszönöm!Kellemes Ünnepeket!!!(és még a kisfiamnak is izlik,ez külön öröm!)

343
finomliszt 500 g
porcukor 200 g
fahéj 1 g
szódabikarbóna 2 tk
tojás 1 db
tojássárgája 1 db
vaj 60 g
méz 6 ek
tojásfehérje 1 db
porcukor 120 g
citromlé 3 csepp