Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács Giovanna konyhájából

Mézeskalács Giovanna konyhájából
Mézeskalács Giovanna konyhájából
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden évben új recept, minden évben remény, küzdelem, vajon puha és finom lesz-e az idei mézeskalács? A sok mézzel készülő a jobb, vagy a kevés mézes? Milyen fűszert tegyek bele, és mennyit?... Vége a találgatásnak. Ez a recept szuper egyszerű, tényleg puha marad a mézeskalács, és isteni finom!:)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Karácsonyi finomság!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Nagyobb tálba öntjük a lisztet, elkeverjük a szódabikarbónával, sóval, mézeskalács fűszerrel.
  2. Az így kapott "szárazanyag" közepébe mélyedést csinálunk a kezünkkel, és ebbe megy a két tojás, az enyhén olvasztott vaj és a méz. Kanállal, fakanállal alaposan összekeverjük.
  3. Kézzel tovább gyúrjuk, kisebb cipó lesz belőle, ezt a tálban hagyva, letakarva hűtőbe tesszük 1/2-1 órára.
  4. Pihentetés után fél cm vastagra kinyújtjuk, tetszőleges formákat szaggatunk ki belőle. Sütőlapra sütőpapírt helyezünk, ezen sütjük 180 fokon, alsó-felső sütési módon. 8-10 perc alatt készre sül!
  5. Ha kihűlt, díszíthetjük egy tojásfehérje + kb 15 dkg porcukor keverékéből készített "édes fehér máz"-zal:)
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 20×20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 228
elküldve: 0
receptkönyvben: 56
elkészítve: 7/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

Rögtön puha mézeskalács, puha mézeskalács, mézes figurák, cukormázas mézeskalács

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kata58
Kata58 Sun, 2013-12-22 20:12

Én nem tettem a hűtőbe, és mégis tökéletes lett kb. négyfelé osztottam, felhasználáskor a többit addig visszatettem a fóliába, hogy ne száradjon ki!

Kata58
Kata58 Sun, 2013-12-22 20:10

most készültem el mézeskalácsokkal, hóember csillag és angyalka készült belőle, és 75 db.
A Kotányi fűszer keveréket használtam, és fehér rozslisztet! fantasztikusan finom lett.!
hálás köszönet ezért a remek receptért....

Sári Tiborné
Sári Tiborné Sat, 2013-12-14 00:46

A mézeskalácsot megint elkészitem, nagy sikere volt az elmult évben is!
Magduska szeret sütni, csak kicsit a diszitést még gyakorolnia kell!

494
méz 3 ek
margarin 5 dkg
finomliszt 30 dkg
tojás 2 db
cukor 4 ek
mézeskalács fűszerkeverék 2 ek
1 csipet
szódabikarbóna 1 kk