Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács ház 3.

Mézeskalács ház 3.
Mézeskalács ház 3.
90 perc / előkészület: 80 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szívesen segítenek elkészítésében a gyerekek is.


hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A díszítéshez

ajánlat

Az ablakokat nagyon pici sütiformával is kivághatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a szódabikarbónával, a mézessütemény fűszerkeverékkel és a porcukorral összeforgatjuk.
  2. A margarint belemorzsoljuk, majd a mézet és a tojásokat, így jól összegyúrjuk, míg közepesen kemény tészta nem lesz belőle.
  3. Majd 1-2 órát pihentetjük a tésztát, akár 1 éjszakára hűtőbe is tehetjük.
  4. Majd lisztezett gyúródeszkán nyújtani kezdjük, kb. 2,5-3 mm vékonyra. A házikó falait sablonon megrajzoljuk.: 2 oldala, 2 vége és a tetőből is 2 db-ot készítünk (arra ügyeljünk, hogy méretarányos legyen), és 1 alaplapot is kell csinálni, amire a házikót állítjuk. A tető legyen 2-3 cm-rel hosszabb a ház oldalfalának hosszától,  az alapnál pedig arra ügyeljünk, hogy egy tálcára ráférjen. A kinyújtott tésztára rakjuk a sablont, és késsel szépen körbevágjuk.
  5. Sütőpapírral bélelt sütőlapra tesszük, és tojássárgájával megkenjük, hogy szép fényes legyen.
  6. Előmelegített sütőben közepes hőfokon (170 fokon) 8-10 perc alatt aranysárgára sütjük.
  7. Hagyjuk kihűlni, az sem baj, ha egy napot állni hagyjuk. A megmaradt tojásfehérjéből (aminek a sárgáját a kenéshez használtuk) és kb. 15 dkg cukorból kemény habot készítünk. Majd ezt a habot használjuk az összeállításhoz. Több kéz kell ehhez, jó ha van segítség. Ha a ház falai állnak, akkor egy vékony spárgával megkötjük, hogy biztosan tartsa valami, amíg megköt a tojáshab. Majd a tető is rákerül.
  8. Ezután már csak a díszítés következik, amit mindenki tetszés szerint végezhet.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 375
elküldve: 1
receptkönyvben: 51
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

a-édrienn

Mióta szakács: 2010.01.04.
87 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

ház mézeskalácsból, díszes mézeskalácsház

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

814
finomliszt 1.1 kg
szódabikarbóna 3 tk
mézeskalács fűszerkeverék 1 ek
porcukor 30 dkg
margarin 30 dkg
méz 2.5 dl
tojás 3 db
tojássárgája 1 db
tojásfehérje 1 db
csokoládédara 10 dkg
gumicukor 50 g
pillecukor 10 db