Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács házikó Giovanna konyhájából

Mézeskalács házikó Giovanna konyhájából
Mézeskalács házikó Giovanna konyhájából
20 perc / előkészület: 10 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Első próbálkozás... na nem a mézeskalács sütésé, hanem hogy abból házikót készítsek. Meglepően egyszerű volt! Mindenkit biztatnék, élmény az elkészítése, tartós, szép és egyedi asztaldísz lehet karácsonykor (ha addig megmarad:))

A külön fűszerek helyett használható mézeskalács fűszerkeverék is. A házikó sablonjának elkészítéséhez remek, letölthető verziók vannak a neten is!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A díszítéshez

A ragasztáshoz

ajánlat

Már december elején érdemes megsütni, illat, íz, látvány... hmmm... igazi hangolódás az ünnepre!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet elkeverjük a fűszerekkel, cukorral, szódabikarbónával, majd elmorzsoljuk benne a vajat.
  2. Hozzáadjuk a mézet, vizet, tojást, egynemű tésztává gyúrjuk. Mehet a hűtőbe egy órára.
  3. Lisztezett vágódeszkán a tésztát jól átgyúrjuk, majd 3-4 mm vastagságúra gyúrjuk. Az előzőleg papírból elkészített sablonokat a tésztára helyezve késsel körbevágjuk. Az alaphoz egy tányér szolgálhat sablonként.
  4. Sütőpapírra helyezve 190 fokon, légkeveréses módozatban megsütjük őket. Ha szép fényes alapot szeretnénk, akkor előtte felvert, egész tojással, utána pedig még forrón tojásfehérjével lekenhetjük.
  5. Előbb megdíszítjük a kisült elemeket íróval (1 db tojásfehérje + annyi porcukor, amennyit úgy vesz fel, hogy nem csöpög le a habverőről), majd megvárjuk, hogy megszáradjon (pár perc).
  6. Összeállítás: csakis forró karamellel ragasszunk (pár evőkanál cukrot karamellé hevítünk gázon)! Gyors, tartós! Ha kész a házikó, az élek mentén végigmehetünk még írókával.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20*20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 887
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Giovanna

Mióta szakács: 2013.03.24.
46 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
alkalom: karácsonyi édességek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mézesház, házikó mézeskalácsból, karácsonyi házikó mézeskalácsból

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1039
finomliszt 50 dkg
szerecsendió 1 teáskanál
gyömbér 1 teáskanál
fahéj 1 teáskanál
porcukor 15 dkg
szódabikarbóna 1 késhegynyi
margarin 5 dkg
méz 1.5 dl
víz 3 ek
tojás 1 db
tojásfehérje 1 db
porcukor 10 dkg
cukor 5 ek