Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács ízű créme brulée

Mézeskalács ízű créme brulée
Mézeskalács ízű créme brulée
42 perc / előkészület: 10 perc sütés: 32 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eljött a karácsonyi hangulat hozzánk. <3 Párom imádja a créme bruléet, fehér csokit, na meg ezt a finomságot is :) Az elkészítésről videót is találtok a YouTube csatornámon :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csokit összefőzzük a tejszínnel.
  2. A tojások sárgáját kikeverjük a fűszerekkel (ha nem cukrozott habtejszínt használunk, akkor a cukorral is).
  3. Majd apránként beleöntjük a tejszínes csokit, és jól elkeverjük.
  4. A masszát a formákba öntjük, és a formákat egy nagyobb tepsibe helyezzük. Vizet forralunk, és a tepsibe öntjük úgy, hogy a víz addig érjen, ameddig a masszák töltve vannak.
  5. 160-170 °C-on 32 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni a sütőben a forró vízben. Megszórjuk cukorral a tetejüket, és zsebsárkánnyal karamellizáljuk. (Alternatíva zsebsárkány nélkül: egy serpenyőben 1 ek. vízzel megolvasztjuk a cukrot, és a már kihűlt créme brulée-re öntjük.)
  • sütési hőfok: 165°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 753
elküldve: 1
receptkönyvben: 16
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Süti MáMohr

Mióta szakács: 2017.03.18.
31 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
diéta: gluténmentes
alkalom: karácsonyi édességek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

karamellizált desszertkrém

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1983
fehér csokoládé 55 dkg
tojássárgája 3 db
habtejszín 250 ml
mézeskalács fűszerkeverék 1 teáskanál
cukor 2 ek