Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalács koszorú Boritól

Mézeskalács koszorú Boritól
Mézeskalács koszorú Boritól
55 perc / előkészület: 40 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyi ajándék, amiből rögtön nyolcat készítettem. :)

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A piros mázhoz

A cukormázhoz

ajánlat

Mivel több részletben készítettem már, sajnos nem emlékszem, hogy pontosan nyolc darabhoz mekkora mennyiségeket használtam, de a fenti hozzávalókból is kijön jó pár darab. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta száraz hozzávalóit összekeverjük, majd a vajat is belemorzsoljuk. Ezután a közepébe egy mélyedést készítünk, hozzáadjuk a mézet, és a villával elkevert tojásokat. Folpackkal letakarva hűtőbe tesszük, és egy éjszakát pihentetjük.
  2. Másnap a tésztát átgyúrjuk, és lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagra kinyújtjuk. A formákat kiszaggatjuk belőle, majd sütőpapírra helyezve a kívánt alakzatban, közepes lángon 10-15 perc alatt megsütjük.
  3. A piros mázhoz egy hőálló pohárban (én kávéscsészét használtam) elkeverjük a zselatint, málna piros ételfestéket és a vizet, majd gőz fölött felmelegítjük. A festés ideje alatt a gőzhöz használt vízbe állítom a kávéscsészét, hogy a zselatin ne kössön meg idő előtt. Sütőecsetet használtam a piros szín felvitelére, de bármilyen ecset megteszi.
  4. A cukormázhoz a porcukrot átszitáljuk, a tojásfehérjét felverjük, majd hozzáadjuk a citromlevet, és részletekben a porcukrot. 10 percig keverjük, az állaga pedig akkor lesz jó, ha még kicsit folyékony, de már a kívánt díszítési alakzat nem folyik össze, illetve nem köt meg azonnal.
  5. Az írókázáshoz sütőzacskót használtam, melynek végére apró lyukat vágtam. A nagyobb felületek fehér borítására felhígítottam az elkészített cukormázat, írókával pedig keretet rajzoltam a mézeskalácsra, ami megakadályozta a máz lecsurgását.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 698
elküldve: 1
receptkönyvben: 24
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Bori

Mióta szakács: 2013.02.16.
48 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karácsonyi ajándék-mézeskalács koszorú, színes mézeskalács koszorú, karácsonyi koszorú, koszorú mézeskalácsból

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

824
finomliszt 60 dkg
cukrozatlan kakaópor 1 ek
porcukor 25 dkg
méz 20 dkg
margarin 2 dkg
tojás 3 db
mézeskalács fűszerkeverék 3 teáskanál
szódabikarbóna 1 kk
víz 3 ek
zselatin 1 ek
ételfesték 1 kávéskanál
tojásfehérje 1 db
porcukor 20 dkg
citromlé 3 csepp