Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézeskalácsház Nyuszikutya konyhájából

Mézeskalácsház Nyuszikutya konyhájából
Mézeskalácsház Nyuszikutya konyhájából
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy régi karácsonyi magazinban találtam ezt a kis házikó receptet. Évek óta ezt készítem, kicsit változtattam az összeragasztáson, mert órákig kellett tartani, amíg a cukormáz megszilárdul. Ma már karamellel ragasztom, ami jóval gyorsabb, és remekül tart hosszú ideig. Ezért is ajánlom kezdőknek is, mert a gyerekek roppantul élvezik a kedvük szerinti  díszítést, és persze az elkészült illatos házikót.

hozzávalók / 4 adag

Hozzávalók a házhoz

Hozzávalók a díszítéshez

ajánlat

Az ötlet a díszítéshez és az összeállításhoz tényleg bevált. Sablonokat lehet találni a neten, többfélét, kezdők is próbálkozhatnak vele. :)

Szólj hozzá!

elkészítés

Hozzávalók a házhoz

  1. A mézet, a vajjal és a cukorral (5 dkg ) felolvasztjuk. Ha kicsit kihűlt, hozzáöntjük a száraz hozzávalókhoz, tésztát gyúrunk belőle. Hűtőszekrényben 1 óráig állni hagyjuk.
  2. Kartonpapírból kivágjuk a sablonokat a homlokzati falhoz, a hátfalhoz, az oldalfalakhoz, a háztetőhöz és a kéményhez. A homlokzati falból kivágjuk az ablak és az ajtó helyét.
  3. A tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vastagra, kivágjuk a lapokat a sablonok segítségével, és megsütjük. Kihűtjük. A maradék tésztából mézeskalács figurákat süthetünk.
  4. A cukrot felolvasztjuk, és ezzel összeragasztjuk az oldalfalakat a homlokzati falakhoz, majd a háztetőket és a kéményt.

Hozzávalók a díszítéshez

  1. A tojásfehérjét habbá verjük, majd annyi átszitált porcukrot adunk hozzá, hogy sűrű cukormázat kapjunk. Megkenjük vékonyan a háztetőt, majd tetszés szerint díszítjük cukorkákkal a házikót. Végül a cukormázból, a tető szélére, jégcsapmintákat húzunk.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 9 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 703
elküldve: 0
receptkönyvben: 4
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nyuszikutya

Mióta szakács: 2015.04.06.
51 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
szezon: tél
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

házikó mézeskalácsból, mézeskalács

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

1115
finomliszt 30 dkg
méz 17 dkg
cukor 5 dkg
vaj 5 dkg
szódabikarbóna 0.5 teáskanál
fahéj 1 kávéskanál
szegfűszeg 1 kávéskanál
cukor 15 dkg
tojásfehérje 1 db
porcukor 25 dkg
zselécukor 20 db
gumicukor 75 g