Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mézi figurás fánk

Mézi figurás fánk
Mézi figurás fánk
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyik nap megsütöttem a fánkokat. Olyan nagy sikere lett, hogy másnap is ezt kérte a család ebédre. Csakhogy a kör alakú szaggatóm épp a mosogatógépben volt:-) Gondoltam miért ne? Próbáljuk ki mézeskalács szaggatóval. Végülis ki mondta, hogy csak kör alakú lehet egy fánk? Szaggatás után a maradék tésztát nem dolgozom újra össze, hanem azt is kisütöm. Ezekből lesznek a különböző figurák, ki mit lát benne. Nagyon jó móka. Gyerekkoromban én is ezeket ettem meg először. De ezekkel a mézi figurás fánkokkal már mindegyik fánk gyorsan fogy. Kiválóan feldobja egy gyerekzsúr hangulatát vagy farsangi ovis bulira is el tudom képzelni.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejbe szórjuk a porcukrot. Kicsit megmikrózzuk. Vigyázzunk, a tej ne legyen forró, csak langyos.Beletesszük az élesztőt. Hagyjuk kissé felhabosodni.
  2. Addig a lisztet egy nagy tálba szitáljuk. Közepébe csinálunk egy mélyedést. Ebbe szórunk egy pici sót, beletesszük a 2 tojássárgáját és az olvasztott margarint. Kicsit összedolgozzuk robotgéppel (a dagasztós karral).
  3. A margarint fél percig mikrózzuk, hogy felolvadjon, és a lisztes keverékhez adjuk. Jól összedolgozzuk a tésztát, majd hagyjuk duplájára kelni.
  4. Ha megkelt, kinyújtjuk, és kiszaggatjuk. Gombokat szívószállal formázunk, hogy sülésnél ne puffadjon fel a fánk. Nem kell teljesen átszúrni a szívószállal.  Fogpiszkálóval szemet és szájat is formázhatunk a mézi figurának. Ilyenkor át is lehet szúrni teljesen. Kicsit pihentetjük.
  5. Közepes lángon elkezdjük sütni. Egyik oldalát lefedve. Az az oldal kerüljön az olajba, ami formázás után felül volt. Ha megsült, akkor megfordítjuk, de ilyenkor már nem kell lefedni.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 393
elküldve: 3
receptkönyvben: 56
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

popkinsz

Mióta szakács: 2012.01.25.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: fánk
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fánk, mézi alakú fánk, farsangi fánk

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1205
porcukor 2 ek
élesztő 3 dkg
tej 3 dl
finomliszt 50 dkg
margarin 5 dkg
tojássárgája 2 db
0 ízlés szerint
napraforgó olaj 3 dl