Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Micimackós torta Attilának

Micimackós torta Attilának
Micimackós torta Attilának
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (13)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kisfiam második születésnapjára készítettem!

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A csokis krémhez

A vaníliás krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótához a tojást kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd felváltva a lisztet és a fehérjehabot is hozzátesszük.
  2. Előmelegített sütőben megsütjük.
  3. A csokis krémhez a tojást, a cukrot és a vaníliát felmelegítjük, majd kihűlésig habbá verjük.
  4. A csokit kakaóval és 5 dkg margarinnal gőz fellett megolvasztjuk.
  5. A kettőt összekeverjük, és végül hozzákeverjük a 20 dkg margarint.
  6. A vaníliás krémhez a pudingot a tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, majd hagyjuk kihűlni.
  7. Végül a péphez keverjük a margarint.
  8. Összeállítjuk a tortát. A piskótát három felé vágjuk, széleit levágjuk (Ebből készült a micimackó házikó, krémmel összerakva). Az egyik lapot csokis krémmel, a másikat vaníliás krémmel kenjük meg, majd kívül bevonjuk a csokissal. Az egész tortát fondant-nal  vonjuk be, és díszítjük!

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x35 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 011
elküldve: 1
receptkönyvben: 91
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

ilyes83

Mióta szakács: 2011.07.26.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

csokis-vaníliás piskótatorta fondant-nal bevonva, micimackós fondant torta

Hozzászólások (13)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

ilyes83
ilyes83 / ilyes83 Fri, 2011-08-05 12:57

Köszönöm szépen!
A recept a következő:25-30dkg átszitált gyári porcukor+2 dkg keményítő,30dkg pillecukor.A pillecukrot megolvasztom (mikróba) egy kimargarinozott edénybe,majd összedolgozom a keményítős porcukorral,eleinte ragad de egy idő után jó gyúrható lesz,gyúrás közbe a kezedet is meg lehet margarinozni!Nekem ez a recept bevált és mindig sikerül.Próbáltam már én is elég sok félét de ez a legjobb!

erabera59
erabera59 Fri, 2011-08-05 09:34

Szia!Nagyon szép lett a tortád,gratulálok!A fondant receptedet szeretném elkérni ha lehetséges.Már én is csináltam egy párszor fondantot de sosem lett az igazi,most nem tudom hogy a recept volt a rossz,vagy én csináltam valamit rosszul,vagy esetleg ennek ilyenek kellett lennie?Nem tudom.Minden esetre szeretném elkérni a te receptedet is,mert a kép alapján biztos egy tuti recept :) Előre is köszi. Üdv:Era

ilyes83
ilyes83 / ilyes83 Thu, 2011-08-04 11:09

Köszönöm szépen a hozzászólásokat,nagyon jól és finomra sikerült,ami a legfontosabb,hogy nem volt túl édes!

mamacica
Mamacica / mamacica Thu, 2011-08-04 06:56

Hű-ha!! Ez tényleg csoda szép és a krém is isteni lehet! Gratulálok, nagyon ügyes remekmű! Elmentve! Üdv.mamacica

918
tojás 13 db
cukor 26 dkg
finomliszt 32.5 dkg
tojás 4 db
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
étcsokoládé 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
margarin 25 dkg
vaníliás pudingpor 2 tasak
tej 5 dl
cukor 15 dkg
margarin 25 dkg
cukorfondant 25 dkg