Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mikrós bögrés fahéjas csiga

Mikrós bögrés fahéjas csiga
Mikrós bögrés fahéjas csiga
12 perc / előkészület: 10 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs kedved sütőt melegíteni és bonyolult tésztákkal vesződni, de megtetszett egy Instagram képen gőzölgő fahéjas csiga? Készíts otthon, 5 perc alatt a mikróban hasonlót!

hozzávalók / 1 adag

Tészta

Töltelék

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a tejet és a sütőport gyúrjuk össze, és addig dolgozzunk rajta, míg egy homogén szinte hófehér tésztagolyót nem kapunk.
  2. Egy kis liszttel nyújtsuk ki a tésztát. Hosszúkás tésztacsíkot kell kapjunk, ami kb. 15 cm x 40 cm-es.
  3. A kinyújtott tésztára szórjuk rá a cukrot és a fahéjat. Hajtsuk be kb. 2-2 centire a tészta hosszabb oldalait, majd a rövid oldallal kezdve tekerjük fel a csigát. Állítsuk bele egy kb, 2,5-3 dl-es bögrébe, majd locsoljunk rá egy kis olajat, hogy könnyeben kicsússzon a bögréből.
  4. Tegyük a mikróba közepes fokozaton kb. 2 percre.
  5. Míg forog a mikróban a süti, keverjük ki a mázat, ami porcukorból, tejből és olvasztott vajból áll. Csúsztassuk ki a bögréből a csigát, és csorgassuk rá a tetejére a mázat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 39 154
elküldve: 9
receptkönyvben: 359
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajnal Stefi

Mióta szakács: 2017.05.17.
14 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mikrós csiga

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NEUDOLD
NEUDOLD Mon, 2020-06-01 09:17

Szerintem ezzel a recepttel valami nagyon nem stimmel. A sütőpor borzalmasan sok, a tészta 2 perces mikrozás után (és a pluszként ráadott idő ellenére) nyers marad és ehetetlen. Valószínűnek tartom, hogy a hozzávalók eredetileg 6 adagra szóltak (a sütőpor, a cukor stb.) - a liszt és a tej kivételével. Jó lenne javítani vagy törölni a receptet mielőtt még sokaknak bosszúságot okoz. Volt ez a recept egyáltalán ellenőrízve? Kérdezem ezt azért, mert video is készült róla és a NoSalty kiemelten ötször is ajánlotta az elmúlt néhány héten.

Magenta99
Magenta99 Sun, 2020-03-08 17:11

Az 1 evőkanál sütőpor nem lesz kicsit túl sok?
Max. 1 mokkáskanalat tudok elképzelni ehhez a mennyiséghez (esetleg 1 teáskanál, de sztem annyi is elvinné durván az ízét).

D0r0thy
D0r0thy Tue, 2020-02-25 18:42

Sziasztok! Eleve soknak tűnt a sütőpor, de elkészítettem és sajnos tényleg túl domináns az íze, mindent elnyom. :( Az ötlet különben jó!

706
finomliszt 6 ek
tej 5 ek
sütőpor 1 tk
barna cukor 2 ek
fahéj 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
porcukor 3 ek
vaj 1 ek
tej 1 ek