Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mikrós bögrés fahéjas csiga

Mikrós bögrés fahéjas csiga
Mikrós bögrés fahéjas csiga
12 perc / előkészület: 10 perc sütés: 2 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nincs kedved sütőt melegíteni és bonyolult tésztákkal vesződni, de megtetszett egy Instagram képen gőzölgő fahéjas csiga? Készíts otthon, 5 perc alatt a mikróban hasonlót!

hozzávalók / 1 adag

Tészta

Töltelék

Máz

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet a tejet és a sütőport gyúrjuk össze, és addig dolgozzunk rajta, míg egy homogén szinte hófehér tésztagolyót nem kapunk.
  2. Egy kis liszttel nyújtsuk ki a tésztát. Hosszúkás tésztacsíkot kell kapjunk, ami kb. 15 cm x 40 cm-es.
  3. A kinyújtott tésztára szórjuk rá a cukrot és a fahéjat. Hajtsuk be kb. 2-2 centire a tészta hosszabb oldalait, majd a rövid oldallal kezdve tekerjük fel a csigát. Állítsuk bele egy kb, 2,5-3 dl-es bögrébe, majd locsoljunk rá egy kis olajat, hogy könnyeben kicsússzon a bögréből.
  4. Tegyük a mikróba közepes fokozaton kb. 2 percre.
  5. Míg forog a mikróban a süti, keverjük ki a mázat, ami porcukorból, tejből és olvasztott vajból áll. Csúsztassuk ki a bögréből a csigát, és csorgassuk rá a tetejére a mázat.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 138
össznézettség: 21 516
elküldve: 6
receptkönyvben: 221
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajnal Stefi

Mióta szakács: 2017.05.17.
7 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
adag: 1 főre
elkészítési idő: 5-15 perc
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
diéta: tojásmentes
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mikrós csiga

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

D0r0thy
D0r0thy Tue, 2020-02-25 17:42

Sziasztok! Eleve soknak tűnt a sütőpor, de elkészítettem és sajnos tényleg túl domináns az íze, mindent elnyom. :( Az ötlet különben jó!

705
finomliszt 6 ek
tej 5 ek
sütőpor 1 ek
barna cukor 2 ek
fahéj 2 ek
napraforgó olaj 1 ek
porcukor 3 ek
vaj 1 ek
tej 1 ek