Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mikrós-dobos

Mikrós-dobos
Mikrós-dobos
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerű, nagyszerű, finom! :)

Nemrégiben akadtam rá egy igazán jó mikrós "piskóta" receptre, és mivel épp dobostorta ehetnékem volt, összevegyítettem a kettőt, és voilá, el is készült a kevésbé macerás dobostorta...

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Krém

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztához először a folyékony, majd a száraz anyagokat robotgéppel alaposan eldolgozzuk. A masszát belezuttyantjuk egy kivajazott-mikrózható tálba (én ételhordót használtam), majd bedobjuk a mikróba. Érdemes ellenőrizgetni (tűvel is), nálam 900 W-os mikrónál 4,5-5 perc kellett, hogy teljesen átsüljön. Akkor jó, ha már nem ragad a közepe. Mikróban még 1 percet pihentetjük, majd kivesszük, tányérra borítjuk, és hűlni hagyjuk.
  2. A krémhez a szobahőmérsékletű vajat a vaníliás cukorral és a fele porcukorral habosra verjük. A tojásokat a maradék porcukorral vízgőz felett besűrítjük, majd hozzáadjuk a vajas keverékhez.
  3. Az étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk, hozzáöntjük a már vajas-tojásos keverékhez, jól átkeverjük, majd mehet bele a cukrozatlan kakaópor is. Hűtőbe tesszük.
  4. A már kihűlt piskótánkat 5 részre vágjuk (az ügyesebbeknek megy a 6 is :D), majd a legalsó lapot (ami a mikrózásnál a piskóta teteje volt) a "gumis" felével felfelé deszkára borítjuk. Erre kerül majd rá a karamellréteg.
  5. A kristálycukrot takarékon, folyamatos kevergetés mellett karamellizáljuk. Amikor folyóssá vált, nem baj, ha 1-2 apró - a végeredménynél észrevehetetlen - csomó van benne, inkább vegyük le, nehogy megkeseredjen.
  6. Amikor elérte végső kinézetét (és már a karunk is dagad az izomtól :D), óvatosan rácsorgatjuk a deszkán lévő piskótára. Gyors mozdulatokkal olajozott/vajazott késsel eldolgozzuk a piskóta tetején, és szeletekre vágjuk. Vigyázzunk vele, mert könnyen égési sérüléseket okozhat!
  7. A piskótalapokat egymásra rétegezve bőségesen megkenjük a krémmel (pár kanálnyit hagyunk a torta oldalára is), kicsit lenyomkodjuk, befedjük vele az egész tortát, majd egyesével rátesszük a karamellháromszögeket is. Hűtőbe tesszük dermedni úgy fél órára, és már nassolhatjuk is.
  • tepsi mérete: 18.5 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 447
elküldve: 0
receptkönyvben: 62
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

KetyNasi

Mióta szakács: 2014.02.28.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

dobos-torta, mikróban készített dobos-torta, mikrós dobos-torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ketrinke93
KetyNasi / Ketrinke93 Tue, 2015-09-29 13:04

Kedves fosca!

Elnézést a késői válaszért. Egy normál méretű ételhordóban készítettem el a tésztát.

fosca
fosca Sun, 2015-08-02 14:15

Kedves KetyNasi! Ebbő a mennyiségből ez mekkora átmérőjű torta lesz? Köszi!

714
tojás 2 db
tej 4 ek
napraforgó olaj 4 ek
vaníliaaroma 4 csepp
finomliszt 8 evőkanál
cukor 5 ek
sütőpor 0.5 csomag
tojás 4 db
porcukor 20 dkg
vaj 25 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
étcsokoládé 20 dkg
cukrozatlan kakaópor 3 dkg
cukor 15 dkg