Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mikrós grízes süti

Mikrós grízes süti
Mikrós grízes süti
30 perc / előkészület: 20 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (42)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sajnos (?) nagyon édesszájú vagyok, és ha "rámjön", nem tudok türelmesen várni egy kakaós csigára, fánkra stb.
Nekem azonnal kell!

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Én fahéjjal készítettem, de lehet csokidarabokat, diót, mandulát, mogyorót, kekszdarabkákat, reszelt citrom- vagy narancshéjat beletenni.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A margarint felolvasztjuk, a mikrós edényt kivajazzuk.
  2. Az olvasztott margarint habosra keverjük a tojással és a cukorral. A lisztet és a grízt összekeverjük a sütőporral, és apránként hozzáadjuk a tojásos masszához a tejjel együtt, csomómentesre keverjük.
  3. 10 percig mikrózzuk a legnagyobb fokozaton, majd 5 percig pihentetjük a mikróban.

  • tepsi mérete: 21x23x6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 65 376
elküldve: 12
receptkönyvben: 891
elkészítve: 14/33
Facebookon megjelent: -

szakács

Moncsimama

Mióta szakács: 2010.03.17.
33 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

búzadarás süti mikróban sütve, gyors grízes sütemény

Hozzászólások (42)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

reni.c.
reni.c. Sun, 2013-03-31 16:36

Köszönöm a receptet.
Igaz, annyi változtatással éltem, hogy folyékony édesítőt használtam, és a reggelről maradt karamellás tejjel hígítottam a tésztát. Most még pihen; később 'ijesztjük" meg szamócalekvárral.
Én egy nagy, kerek jénaitálban készítettem el; szépen feljött - de a 700Watt-os mikróhoz kevés a 10 perc sütési idő. Min. 15 perc kellett. De ezt tényleg mikrója válogatja!
Még1x köszönet a megosztásért!

Danaya
Danaya Sat, 2013-03-16 19:15

Sziasztok!
Nekem sajnos 10 perc után nagyon csúnyán odaégett a tészta a mikróban, de lehet, hogy hipererős a masina :( :)
Viszont sok tésztát kevertem be, és a maradékot muffin formában sütöttem ki.
Csokikrémet csináltam hozzá és nagyon nagyon finom lett! Szóval köszi a receptet! :)

Sz.K.Rita
Sz.K.Rita Sun, 2012-11-18 15:28

Szia. Ami itt a képen van egész máshogy néz ki mint az enyém. Szerintem kicsi formába tettem, mert nagyon magas és száraz lett. Viszont megoldottam, mert összemorzsoltam és kókuszgolyó lett belőle rumos meggyel a közepén, ez viszont nagy sikert aratott, hamar elfogyott!! Egész más íze volt így, mintha háztartási kekszel készült volna! Tudom ajánlani!!!!:)
Azért nem adom fel, majd mégegyszer megpróbálkozom ezzel a sütivel!

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Mon, 2012-11-19 22:38

Szia Rita, te aztán kreatív vagy. Én már dobtam ki sütit és végig se gondoltam, hogy ez akár más is lehetne mint aminek eredetileg készült! És a kitartásodat is irigylem! Esetleg próbáld meg kicsit több olajjal. sok szerencsét :) mm

Sz.K.Rita
Sz.K.Rita Sat, 2012-11-17 17:54

Szia! Nem tudom mit rontottam el, úgy készítettem el ahogy leírtad és nem ízlett! Sajnálom! :(

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Sat, 2012-11-17 22:53

Szia Rita, nagyon sajnálom, hogy nem sikerült! Esetleg írd meg, hogy mi volt benne a rossz: állaga, íze? üdv: mm

zsuzsi965
zsuzsi965 Wed, 2012-02-01 19:48

Szia!3 nap altt 2x is megcsináltam, isteni lett :) Kicsit a smarnira emlékeztett, főleg lekvárral. Másodszorra csak fél sütőport tettem bele, mert először volt egy kis mellékíze, sőt kifelejtettem belőle az olajat, de nem is hiányzott, nagyon finom lett. Én fedő alatt 10 percig mikróztam. Köszi a receptet :)

Baba02
Baba02 Mon, 2011-08-15 17:03

 
Szia moncsimama!
Soha nem sütöttem még mikróban sütit,de most egyéb más okokból kifolyólag kipróbáltam a sütidet!
Ez valami fenséges,lekvárral a tetején!:))
Köszi a receptet

Baba

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Mon, 2011-08-22 12:17

Szia Baba02, egyszer mindent el kell kezdeni valahol és köszi, hogy az én sütimmel kezdted! szép napot mm

mézecske74
mézecske74 / mézecske74 Thu, 2011-03-31 09:22

Szia Noncsimamma!jó hogy vannak még ilyen szakácsok mert lehet tölük tanulni még a kezdőknek is mint eggyesek Én is szoktam ilyet csinálni és tényleg hamar készen van. Szép napot mézecske 74!

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Fri, 2011-04-01 11:11

Szia mézecske74, köszi szépen. A Nosalty rengeteg egyszerű és gyors finomság van, csak tudjál választani... jó sütés-főzést és szép napot! mm

bevuk
bevuk / bevuk Wed, 2010-10-13 09:54

Nekem még a módosított változat is nagyon tömény a többi mikrós sütihez képest... Nem rossz, de nem lesz a kedvencem...

Napsugárka
Napsugárka / Napsugárka Mon, 2010-08-09 16:59

Bár nekem sajnos csak másodikra sikerült,de a sikere nagy volt.. :D imádták....
Az lenne a kérdésem,hogy mit tegyek bele,hogy ne legyen olyan száraz a tészta?
a választ előre is köszönöm..;) Napsi

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Tue, 2010-08-10 09:59

Szia Napsi, a módosított recept alapján nekem nem lett száraz, de ha neked még mindíg ez a baj szerintem tegyél bele még egy evőkanálnyi olajat plusszba! szióka mm

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Mon, 2010-08-02 21:31

Sziasztok, mindenkinek, akit érdekel: módosítottam a hozzávalókat, mert a hétvégén kipróbáltam a sütimet és dzsuli74 javaslatára 4dl tejet tettem bele + még olajat is. Így jobb lett, nem száradt ki a tészta! Üdv mindenkinek: mm

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Wed, 2010-06-09 08:59

Szia kázsé, a high feliratnál állt a mikrón a gomb és ennél magasabb hőfokom nincs is és nem takartam le a sütit. sok sikert mm

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2010-06-09 04:40

szia !kérdezném hogy milyen hőfokon kell 10 percig sütni,és le kell-e takarni ? egy kezdő köszi Zsu !

dzsuli74
dzsuli74 Sun, 2010-05-23 10:52

Nagyon gyors és finom!De ennyi liszt és darára én 4dl tejet öntöttem és kellett! Köszönöm a receptet! Bármilyen lekvárral isteni!

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Mon, 2010-05-31 21:33

Szia dzsuli74, szívesen a receptet és tényleg egy picit száraz lett a sütim, majd én is több tejet teszek bele legközelebb. Köszi! mm

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Wed, 2010-05-05 13:27

Kedves moncsimama,a zabpehely inkább mondjuk panírnak jó. A zabkorpa megdagad mint a rizs, vagy a gríz. Ezért is gondoltam hogy ezt az ételt is el lehet készíteni ebből....és el lehet! Megcsináltam. Bár a mennyiséget ki kell tapasztalni, én több folyadékot tettem, mert jobban megdagad mint a gríz.

kicsicsibe
Kicsicsibe / kicsicsibe Tue, 2010-05-04 13:52

köszönöm a választ moncsimama, hát ha más nem de én mindenképpen megpróbálnám...a tejbegrízt is zabkorpával készítem...lehet itt is bejön :o) Mindenképpen írok majd.

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Wed, 2010-05-05 09:02

szia kicsicsibe, próbáld ki és lszi válaszolj nekem arra, hogy a zabpehely is használható szerinted? nekem az van itthon.köszi mm

moncsimama
Moncsimama / moncsimama Mon, 2010-05-03 22:17

szia kicsicsibe, én még nem próbáltam zabkorpával, de ezek után remélem valaki kipróbálja és a sütőben sütést is! mm

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-05-02 14:35

El hát :o)

418
margarin 10 dkg
tojás 1 db
cukor 180 g
finomliszt 240 g
búzadara 140 g
sütőpor 1 csomag
tej 4 dl
napraforgó olaj 2 ek
vaj 1 ek