Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mikrós túrótorta

Mikrós túrótorta
Mikrós túrótorta
25 perc / előkészület: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Családunkban Szilvi-féle túrótortaként lett méltán híres és népszerű a fenti remek. Szilvi nagynéném időtlen idők óta minden összejövetelre elkészíti, bár legutóbb már 9 éves unokatestvérem vette át a feladatot - eszembe se jutna lebecsülni képességeit, de ebből is látszik, nem nagy ördöngösség elkészíteni a sütit. Viszont annál finomabb! Én most az angliai német családomat kápráztattam el vele, bár - a krémes típusú túrótortával szemben - ezt a fajtát már ismerték.
Szilvi a családi receptkönybe írva még egy praktikus tippet adott: ő egyből két adagot szokott készíteni, mert akkor kijön 3 x25 dkg túróból és egy teljes zacskó pudinporból. Illetve még ezt is hozzáfűzi: "A tortát még nem ismerő vendég puliszkának fogja nézni, és bizalmatlanul fogja méregetni. Pusztán jólneveltségből fog kérni belőle, hogy az igyekvő kiskuktát meg ne bántsa. Aztán majd meglátjátok a folytatást!"






 

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Elkeverjük a vajat a cukorral, majd a tojásokat is hozzáadva habosra verjük őket.
  2. Belekeverjük a darát, a tejet és a pudingport.
  3. Az ízlés szerint reszelt citromhéjjal (én egész picit raktam bele) ízesített túrót keverjük hozzá legvégül.
  4. Vajjal kikent és darával megszórt jénaiba vagy más tűzálló tálba öntjük a masszát. (Én most egy oválisat használtam, de a kerek a legelőnyösebb. Ami a tálméretet illeti - férjen be a mikróba!)
  5. Tállal letakarva mikrótól függően 8-10 percig sütjük.
  6. Ezután a tálat levesszük és további 4-6 percig szárítjuk a tortát.
  7. Hidegen tálaljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 60 888
elküldve: 10
receptkönyvben: 900
elkészítve: 19/40
Facebookon megjelent: -

szakács

Durcsó

Mióta szakács: 2009.05.28.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mikróban készült túrótorta, túrótorta mikróban készítve, grízes túrótorta mikróban

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sarai eva
sarai eva Tue, 2016-03-15 18:03

Minden nagyon jó! Az arányok, a sütési idő, az íz, az állag.
Hogy egy kicsit sápadt, nem baj,mert hihetetlenül finom.
Köszönöm a receptet, sokszor meg fogom sütni.

ügyetlenházitündér
ügyetlenházitündér Fri, 2013-08-23 15:44

Kedves Durcs !
Most próbáltam ki ezt a finomságot :-) annyit változtattam rajta , hogy cukor helyett xylitet használtam és vaj helyett kókuszzsírt .Szerintem cukor nélkül is lehet szóval egészségtudatos vagy diétázók is kisérletezhetnek .Csupán fantázia kérdése:-) Köszönöm ;-)

Gabys
Gabys / Gabys Mon, 2012-11-05 19:53

Szió,
biztos bennem van a hiba, de nem értem a 6. pontot. Mit jelent az h "4-6 percig szárítsuk a tortát"? A jénai tetejét leveszem és hagyom kihülni? ezt jelenti a száradás?

durcs
Durcsó / durcs Mon, 2012-11-05 20:03

Szia, a jénai tetejét levéve kell még pár percig tovább sütni a mikróban.
Durcsó

ryla
ryla Mon, 2012-11-05 20:14

Köszönöm, így már értem:) Még jó h megkérdeztem:) Ki fogom próbálni. Üdv, Gabi

Gretita
Gretita Mon, 2012-11-05 19:02

Kedves Durcsó!

Most készítettem el ezt a receptet! Az illata isteni volt már az elején is, és persze még a nyers masszába is bele kellett nyalnom, amin rögtön éreztem, hogy ez már rossz nem lehet!
Ezek után nyilvánvaló, hogy nem vártam meg, míg kihűl, így a szélébe melegen belekóstoltam... Nagyon finom lett! Köszönöm az ötletet! :)

Üdv: Gretita

Stella
Stella / Stella Sun, 2012-08-26 20:11

Kedves Durcsó!
Imádjuk a túrós sütiket,ki fogom próbálni ,már most összefut a nyál a számban a gondolatára is.
Ó ha Pavlov itt lenne,nem tudtam,hogy ez az embereknél is működik nem csak a kutyáknál!

Csibaba13
Csibaba13 Sat, 2012-05-12 21:37

Szép estét!

Elkészítettem... most hűl...az illata nagyon jó!!!!

:)

magaduram
magaduram / magaduram Sat, 2011-12-10 23:01

Kedves Durcsó! Nagyon megtetszett a recept, szeretném elkészíteni - de pudingpor nélkül. Ezért kérdezem, hogy mire szolgál benne a pudingpor - sűrítés, keményítés, ízesítés -, mert ennek megfelelően tudnám helyettesíteni valami E-mentessel.
Előre is köszönöm!

durcs
Durcsó / durcs Sun, 2011-12-11 01:41

Kedves Magaduram,
Igazából mindegyik funkciót betölti itt a pudingpor. Szerintem használj azonos mennyiségű keményítőt + vaníliát vagy vaníliaaromát. Biztos, hogy finom lesz! Sok sikert,
Durcsó

magaduram
magaduram / magaduram Wed, 2011-12-21 22:36

Kedves Durcsó, mit is mondhatnék így, teli szájjal:-) Isteni finom lett, szinte percek alatt össze lehet dobni, percek alatt elkészül... és percek alatt elfogy.

Az állaga is tökéletes, nem esik szét, de nem is nehéz, és bár önmagában tényleg nem egy szépség, szintén percek alatt álomkülsőt lehet adni neki. Én most citromos mascarponekrémmel és (készen kapható) szeletelt mandulával dobtam fel, de már tervezem a narancsos (banános, bármilyen idénygyümölcsös) változatot, mert mostantól gyakori lesz nálunk. Örök hála a receptért (és le a kalapot a kikísérletező előtt)!

magaduram
magaduram / magaduram Mon, 2011-12-12 02:58

Köszönöm a gyors választ. Van itthon kukoricakeményítő meg vaníliarúd, meglátjuk, mi sül ki. Majd beszámolok. (és ne haragudj a faxnizásért, de úgy vagyok vele, hogy ha már veszem a fáradságot a sütés-főzésre, akkor az legyen 100% házikoszt:-)

Külön örültem, hogy ez egy mikrós recept. A megvetett, lesajnált mikrót nagyon sokoldalúan lehet használni, gondoltam már rá, hogy kéne indítani egy mikrós rovatot, de egyedül nem merném vállalni.
üdv
magaduram

durcs
Durcsó / durcs Mon, 2011-12-12 03:08

Nagyon szívesen! Sok sikert, a faksznit megértem :) Mindenkinek van valami fejlövése, van, aki a mikrót nem bírja, mások a leveskockát meg a pudingport vetik meg, vagy az alufóliát :) Biztos nekem is van valami, csak nem jut eszembe :) Biztos, hogy finom lesz! Nem tudom, furcsa, hogy nincs még mikrós rovat, javasolhatnánk, mert tényleg praktikus! Üdv,
Durcsó

szgigi1
szgigi1 Sun, 2011-10-02 19:25

Sziasztok!
Tegnap én is megcsináltam, tettem bele mazsolát is, valamint csokisziruppal öntöttük le, és nagyon finom lett! Köszönjük a receptet!!
Ha nagyobb mennyiséget szeretnék készíteni (mondjuk egy tepsivel), akkor szerintetek sütőben is meg lehet csinálni? Ha igen, milyen körülmények között?
Köszönettel, Ági

durcs
Durcsó / durcs Tue, 2011-10-18 12:09

Kedves Ági, elnézést a késői válaszért! Örülök, hogy ízlett! Érdekes ez a sütős ötlet. Azt hiszem, a nagynéném, ha nagyobb adagot csinál, akkor egymás után süti meg őket a mikróban, de szerintem biztos, hogy sütőben is működne. Kivajazott tepsi, mondjuk 180 fok, berakod letakarva, mondjuk alufóliával, aztán mondjuk 10-15 perc múlva megnézed, ha jó már, akkor leveszed a fóliát és +5-10 perc. Mondjuk. De fogalmam sincs :) Kísérletezni kell. Az egyetlen baj az lehet a tepsivel, hogy nem sül meg rendesen a közepe, erre fel kell talán készülni. Üdv, Durcsó

szgigi1
szgigi1 Thu, 2011-10-20 11:48

Kedves Durcsó!
Köszönöm a válaszodat, meg fogom próbálni tepsiben, aztán majd beszámolok róla, hogy milyen lett.
Üdv, Ági

kovagi2
kovagi2 Thu, 2011-07-07 17:46

Sziasztok!
Szeretném holnap megcsinálni ezt a finomságot én is, de az lenne a kérdésem. hogy hanyas fokozatra/ hány W-ra kell tekerni a mikrót?
Köszönöm!

durcs
Durcsó / durcs Fri, 2011-07-08 00:58

Szia, én a legmagasabb fokozaton szoktam használni a mikrót, de sajnos nem tudom, hány wattos. Viszont szerintem nyugodtan dolgozz az adott időtartammal, aztán meg fogod látni, ha még nincs kész, akkor kicsit tovább kell bent tartani. Ha esetleg félsz, hogy elég, akkor ellenőrizd közben. Sok sikert! Durcsó

Zinacska
Zinacska Sat, 2011-05-21 19:26

Gyors és nagyon finom süti. Ajálom mindenkinek köszi szépen a receptet.

Dincyke
Dius / Dincyke Thu, 2011-05-05 14:06

Sziasztok! Én édesen szeretem, ezért a túrós résznél tettem bele 3 ek. eperlekvárt, és vaníliás helyett epres pudingport tettem bele! Nagyon finom lett, köszönöm a receptet! :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-09-25 16:35

Durcs, köszi a választ!
Megcsináltam én is (főzős pudinggal). Mielőtt beraktam a mikróba, még folyékonyan, már nagyon finom volt, most várom, hogy kihűljön... :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Fri, 2010-09-24 13:28

Sziasztok! Valaki tud esetleg válaszolni arra a kérdésemre, hogy a pudingpor főzős-e? Vagy minden receptben az, ha nincs más odaírva? Vagy mindegy?
Köszönöm!!

durcs
Durcsó / durcs Fri, 2010-09-24 17:44

Kedves Ann, mi ennél a receptnél mindig főzős pudingport használunk, és szerintem a többi receptre is igaz, hogy ha nincs odaírva, akkor a "hagyományos", főzős használandó. Lehet, hogy nem főzőssel is működik (elég valószínű), de még sosem próbáltam. Sok sikert! ;) üdv, durcs

osztriga
OsztriGa / osztriga Thu, 2010-04-29 17:29

Én is egy 25 dekás túróból csináltam...(4,5 vaj, 6,5 cukor és 1,5 ek dara, tej, puding valamint 2 tojás) nagyon jó lett. Gyorsan elfogyott. A férjem szerint nem létezik túrós süti mazsola nélkül, így én azt is tettem bele, csak ajánlani tudom a mazsola-függőknek!! Én 8 percre raktam be egy 17 cm átmérőjű jénaiban, és ezután már csak kettő percre tettem vissza fedő nélkül. Pont jó lett. Szépen ki is borítottam és szeletelni lehetett. Tényleg hasonlít a puliszkára!! De csak kinézetre:-).

Manda
Manda Tue, 2010-04-13 11:53

Szia! Szeretném megcsinálni ezt a tortát, de csak fél adagot... Úgy hány percig és hány watton kell sütni?Az én mikróm 750 wattos.

durcs
Durcsó / durcs Tue, 2010-04-13 17:04

Kedves Manda,
sajnos nem néztem egyszer sem a mikrónk wattszámát, de nem olyan nagyok a különbségek (5-10 perc max), legalábbis ez a tapasztalatom (már több helyen sütöttem). Ha fél adagot sütsz, feleakkora edényben, akkor ugyanannyi ideig, ha nagy edényben, akkor feleannyi ideig süsd első körben, mint amit megadtam. Közben ki lehet venni, ellenőrzni, aztán meglátod, átsült-e. Sok sikert, remélem, ízleni fog! Üdv, Durcsó

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-09-17 21:07

Sziasztok! Hát én is megcsináltam. Nekem kicsi folyós lett a közepe 8 perc után így még visszaraktam 10 percre, aztán kihülés után remekül lehetett szeletelni. Viszont nekem nem volt elég édes, raktam bele vaníliás cukrot és mazsolát is és áfonya öntettel megbolondítottam tálaláskor, szóval rögtön el is fogyott.... Holnap megint meg kell csinálom :) Köszi a finom receptet.

durcs
Durcsó / durcs Thu, 2009-09-17 19:34

Szia! Nagyon örülök, hogy végül mégiscsak bíztál a dologban, és megcsináltad! A tetős jénai tál abszolút oké. A gyümölcs, meg a csoki biztos, hogy passzol hozzá, hajrá! Majd írd meg, úgy milyen lett.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Thu, 2009-09-17 16:28

Szia! Jelentem megcsináltam és finom lett. Bár voltak fenntartásaim az eredményt illetően.Nem tudtam elképzelni, hogy lehet mikróban tortát sütni. Én jénai tálba tettem aminek teteje is van.Lehet, legközelebb megbolondítom egy kis gyümölccsel vagy csokiöntettel. Köszönöm a receptet!

durcs
Durcsó / durcs Wed, 2009-09-16 15:00

Szia! Örülök, ha megtetszett! Én tányérral takartam le, biztos fedővel is működik. Szóval a lényeg, hogy valami szilárd legyen a tetején.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Wed, 2009-09-16 14:13

Szió! Ez nagyon ígéretesnek hangzik, egy kérdés, hogy érted azt hogy tállal letakarva kell sütni? Tegyek rá egy fedőt? Vagy egy tányér is megteszi? Köszi előre is a választ.

315
vaj 7 dkg
cukor 10 dkg
tojás 3 db
búzadara 2 púpozott ek
vaníliás pudingpor 2 ek
tej 2 ek
tehéntúró 40 dkg
citromhéj 1 kk