Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Mikulás sapkák

Mikulás sapkák
Mikulás sapkák
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kedvesemmel Mikuláskor még mindig gyereknek érezzük magunkat, ezért minden évben dugdosunk csokitélapókat egymás cipőjébe. Idén úgy gondoltam, hogy jó lenne valami újdonsággal előrukkolni. A sütit a hagyományos Hólabda ihlette, ami nagy népszerűségnek örvend nálunk. Kis alakítással készek is lettek ezek az apró, mikulássapkára emlékeztető sütemények. A reggeli mellé érkeztek meg a kis télapók, és volt meglepődés a látványtól.:)

hozzávalók / 4 adag

Piskótához

Krémhez

Díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése

  1. A sütőt előmelegítjük, és a tepsit kibéleljük sütőpapírral.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, és a fehérjéket csipet sóval kemény habbá verjük.
  3. A tojássárgákat a cukorral és 4 evőkanál meleg vízzel addig keverjük, amíg a massza kifehéredik.
  4. A lisztet elkeverjük a sütőporral és a kakaóporral.
  5. A tojássárgás masszához felváltva adagoljuk a lisztes keveréket és a fehérjehabot. Óvatosan fakanállal összeforgatjuk.
  6. A tepsibe simítjuk a tésztát, és tűpróbáig sütjük.

Krém elkészítése

  1. A lisztet egy lábosba tesszük, és a tejet fokozatosan adagolva csomómentesre keverjük, majd sűrű krémmé főzzük.
  2. A puha margarint kikeverjük a porcukorral, majd hozzákeverjük a kihűlt tejes krémet.

Összeállítás

  1. Ha kihűlt a tészta, egy pici pogácsaszaggatóval karikákat szaggatunk ki belőle.
  2. A karikákat óvatosan körbekenjük egy kevés krémmel, majd megforgatjuk a kókuszreszelékben.
  3. Ha kész vagyunk a kenegetéssel, a maradék krémbe ízlés szerint piros ételfestéket keverünk, majd habzsákba töltjük.
  4. A sütik tetejére nyomunk a krémből kúpos alakban, hogy úgy nézzen ki, mint a mikulás sapkája.
  5. A sapkák tetejére 1-1 szem fehér francia drazsét nyomunk bojtnak. Tálaláskor a tányért megszórhatjuk kevés porcukorral, hogy "havas" legyen. :)
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 30x20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 571
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évusss

Mióta szakács: 2011.11.20.
5 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

hólabda másképp, télapó süti, mikulás süti, kókuszos sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1077
tojás 4 db
cukor 12 dkg
víz 4 evőkanál
finomliszt 12 dkg
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 púpozott ek
finomliszt 5 evőkanál
tej 5 dl
margarin 20 dkg
porcukor 15 dkg
ételfesték 4 kávéskanál
kókuszreszelék 5 dkg
franciadrazsé 50 g