Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Milánói csirkemell-tekercs

Milánói csirkemell-tekercs
Milánói csirkemell-tekercs
95 perc / előkészület: 25 perc főzés: 10 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tálalhatjuk párolt rizsel és tejföllel, mint itt is. Vagy makarónival.

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkemellet kettévágjuk, hogy két felet kapjunk. Majd olyan vékony szeletekre vágjuk fel, amilyenre csak tudjuk. Ha kész, befűszerezzük ízés szerint a felsorolt fűszerekből.
  2. Apró lyukó reszelőn reszeljük le az összes sajtot. Majd a csirkemell szeletekre szórjunk belőle, és csavarjuk fel őket szorosan. Végül csavarjuk be őket a baconszalonnába úgy, hogy egy kicsit összefogja őket.
  3. Egy magasabb falú serpenyőben melegítsük meg az olajat, majd tegyük bele óvatosan a baconos csirkemelleinket, és minden oldalát süssük meg.
  4. Ha kész, hőálló üvegtálba szedjük a husikat.
  5. Majd fogjuk a kockára vágott vöröshagymát és az összezúzott fokhagymát, és a maradék olajon megpároljuk egy kicsit őket. Rászórjuk a lisztet, és felöntjük a paradicsomlével, jól elkeverjük, beletesszük a cukrot, majd fűszerezzük ezt is ízlés szerint. Kb. 5 percig főzzük. 
  6. A paradicsomos masszát ráöntjük a hústekercsekre úgy hogy mindenhol befedje, és a maradék sajtot a tetejére szórjuk. Majd előmelegített sütőben 60 percig sütjük.
  7. Amíg sül, a köretet elkészíthetjük hozzá. Ez bármi lehet.
  • sütési hőfok: 170°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 614
elküldve: 6
receptkönyvben: 269
elkészítve: 7/17
Facebookon megjelent: -

szakács

erikamama

Mióta szakács: 2012.05.16.
47 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

baconbe tekert csirkemell, sajtos csirketekercs paradicsomszósszal, paradicsomos göngyölt csirkemell

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-08-07 22:04

Az étel is nagyon guszta és finom, ma sikerült elkészítenem, köszönöm szépen, ízlett az egész családnak, és még fogom készíteni.:-D
Éva-Anyóca

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Tue, 2012-07-24 09:58

Nagyon guszta a fotó.:-))
Már a nézésétől éhes lettem,( a mai ebéd már készülőben, minek nézegetek én...hmmm..:-)) ) , - annyira nyárias, színes, finomságos, minden ami látnivaló és érezni való benne...:-))
És az is biztos, hogy finom..:-D
Köszönöm szépen, szeretném elkészíteni, mihamarabb.:-)))
Szép napot kívánok!

Éva-Anyóca

erikamama
erikamama / erikamama Thu, 2012-07-26 12:46

Kedves gregoreva!
Sok sikert az elkészítéséhez na és persze jó étvágyat. Remélem ízleni fog.
Üdv. erikamama

Fahéj
Fahéj / Fahéj Mon, 2012-07-23 15:12

Kedves Erikamama!
Ez nagyon finom lehet. Igazán étvágygerjesztő a fotó is. Mindenképp kipróbálom.
Üdv: Fahéj

1371
csirkemell filé 40 dkg
sajt 35 dkg
bacon 500 g
paradicsomlé 500 ml
finomliszt 2 evőkanál
fokhagyma 6 gerezd
vöröshagyma 1 közepes fej
cukor 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
rozmaring 0 ízlés szerint
ételízesítő 1 csipet
olívaolaj 1 ek